Saveti

Navike koje bi trebalo izbeći kada je reč o kosi

loše navike nega kose

Kada govorimo o nezi kose, jako je važno da naš odabir profesionalnog tima koji brine o našoj kosi bude dobar i kvalitetan, ali i ne samo to. Neretko smo u situaciji da i sami moramo kosu negovati zato danas sa vama delimo neke od savete na tu temu.

Ako želite da povedete računa o nezi kose onda je sada vreme da vas upoznamo sa nekim nezdravim navikama koje je poželjno izbeći.

loše navike nega koseČetkanje vlažne kose

Kosa je najslabija nakon samog pranja. Četkanjem mokre kose zapravo možete oštetiti dlaku i prouzrokovati njeno lomljenje. A vi baš to radite? Uradite to pod tušem. Operite kosu balzamom nakon što ste isprali kupku za kosu, a zatim češljem sa širokim “zubima” (ili čak prstima) prođite kroz kosu. Uvek birajte liniju koja odgovara vašem tipu kose. Naša preporuka su Kerastase proizvodi napravljeni na bazi dragocenih sastojaka, poput ulja argana, kokosa, kamelije…

Agresivno “trljanje” kose peškirom

Ovo je možda i najčešća navika koja bi trebalo da se izbegne kada je reč o kosi. Pitate se zašto je to tako? Ovde je reč o sušenju kose suvim i tvrdim peškirima koji su najgori neprijatelji za vašu tek opranu kosu. Gruba tekstura peškira sa kojim prosušujete kosu izaziva ispucalost pramenova kose ali i samih krajeva. Predlažemo da koristite peškire od mikrofibera ili pak pamučne teksture. Ako već imate problem ispucalih krajeva probajte RESISTANCE THERAPISTE serum koji se može nanositi i na vlažnu i na suvu kosu.

Ne štitite kosu tokom feniranja

Veoma važno da napomenemo jeste da je zaštita kose od feniranja jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti za svoju kosu. Pre upotrebe fena za kosu pružite svojoj kosi dobru zaštitu – DISCIPLINE Fluidissime sprej pruža kompletnu negu za nemirne vlasi vaše kose. Nakon njegove upotrebe kosa izgleda glađe od korena do vrha, obnovljena je, a smanjuje i  vreme potrebno za feniranje.

Spavanje na kosi

Zvuči suludo? Ne, nećemo vam predložiti da ostanete budni čitavu noć kako ne bi oštetili kosu, svima nam treba san za lepotu, ali  evo jednog trika – spavanje na svilenoj jastučnici učiniće čuda za vaše pramenove (i za vašu kožu).

Korišćenje pogrešne četke za kosu

Na tržištu postoji dosta vrsta četki za kosu i sve imaju svoju specifičnu upotrebu. Evo malog vodiča kako biste bili sigurni da koristite pravu za svoj tip kose.

Četke sa sintetičkim vlaknima najbolje su za gustu kosu. Četke od prirodnih vlakana idealne su za one sa finijom dlakom i ravnom kosom. Četke sa mešovitim vlaknima su najpopularnije jer prilično dobro deluju na većini tipova kose.

Vrela voda tokom pranja kose

Ako ste od onih koji vole da se dugo zadržavaju pod tušem sa nešto toplijom vodom možda ćete napraviti više štete nego koristi vašoj kosi. Topla voda može isušiti vašu kosu, skidajući joj potrebna zaštitna ulja. Ako je vaša kosa sklona friziranju i dehidraciji, pokušajte smanjiti temperaturu vode.

Da li ste se pronašli u nekoj od ovih navika? Neka vam naši predlozi Kérastase neispirajućih proizvoda postanu najbolji prijatelji u postizanju zdravog izgleda vaše kose.

Do neke nove teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija: unsplash.com