Za osamdesete godine možemo slobodno reći da su bile zanimljivo i inspirativno vreme za frizure. Danas ćemo posvetiti posebnu pažnju upravo ovim godinama i poznatim damama koje su tada bile na vrhuncu svoje karijere, a krasile su ih i najbolje frizure. Osamdesete posebno pamtimo i po raznovrsnim “otkačenim” ili “ludim” frizurama. Jedno je sigurno – koristilo se puno laka za kosu!

SINDI LOPER

Sindi Loper je pevačica čiji su melodičan glas i način odevanja simbol 1980-tih, decenije u kojoj je bila na vrhuncu popularnosti. “Girls Just Want to Have Fun”  je čuveni hit koji je proslavio ovu damu. Kada govorimo o njenim frizurama pamtimo je po upečatljivim svetlim bojama kose kao što su žuta i crvena. Kosa prebačena više na jednu stranu ili kako bismo drugačije rekli – asimetrično podeljena, a ujedno i natapirana je upravo stil koji karakteriše Sindi. Ona je umela najbolje da ponese taj “divlji” izgled sa svojom kosom punom volumena. Štipaljke u kosi? To je mogla samo ona!

MADONA

Kraljica popa, Madona, poznata je po svom konstantnom menjaju imidža i frizure ali sa plavom bojom kose je negde najviše pamtimo. Osamdesetih su naročito bile popularne nešto jednostavnije frizure koje su podrazumevale konjski rep pokupljen sa gumicom od tkanine. Negde  je ovo bio najupečatljiviji aksesoar kada je kosa u pitanju. Madona je nosila pokupljenu kosu u rep ili na sredini temena ili sa strane, a nebrojani broj puta se i na crvenom tepihu pojavila sa takvom frizurom.

SARA DŽESIKA PARKER

Glumica Sara Džesika Parker je možemo reći proslavila sitne prirodne lokne. Gotovo sve dame su želele da imaju lokne poput nje da su one koje imaju prirodno ravnu kosu često upotrebljavale razne preparate kako bi ih stilizovale. Bilo da je minival ili prirodna, kosa puna volumena sa kovrdžama su najveći trend osamdesetih kada je kosa u pitanju. Savršeno neukrotivim loknama je malo ko uspeo da odoli.

OLIVIJA NJUTN DŽON

Olivija Njutn Džon je važila takođe za jednu od dama koja je osamdesetih nosila popularnu frizuru. Ona je spadala u one ličnosti koja je nosila kraću frizuru, ali ništa manje zapaženu. Njenu jednostavnu bob frizuru krasile su uvek dobro stilizovane šiške i volumen iz korena.

BRUK ŠILDS

I za kraj, još jedna glumica, Bruk Šilds i njena kosa puna volumena. Bujna, raskošna kosa nikada nije izlazila iz mode, a Bruk je važila za jednu od poznatih ličnosti koja je imala besprekornu. Bilo da je reč o neobavezno puštenoj ili sa blagim talasima nikada joj nije manjkalo volumena u kosi.

Koji hair trend 80-ih je vama omiljen?

Do neke nove teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija: pinterest.com