Saveti

Pet grešaka koje pravite a imate tanku kosu

greške za tanku kosu

Nega tanke kose može biti naporna i teška, naročito ako rezultati nisu vidljivi. Često se pitamo šta su najveći „krivci“ za gubitak i propadanje kose? Stručnjaci tvrde da postoje stvari koje radimo svakodnevno, a koje čine da je naša kosa sklonija oštećenju, lomljenju i opadanju. Takođe, među najvećim saboterima bujne kose nalaze se stres i loša ishrana.

Krenite sa pravom negom vaše tanke kose još danas. Sve što je potrebno je da malo korigujete neke svakodnevne navike. Vrhunski frizeri otkrivaju neke od najčešćih grešaka koje čine oni koji imaju tanku kosu.

greške za tanku kosuČvrsto vezivanje kose kada je mokra

To može biti primamljivo, pogotovo kada ste u žurbi da kosu vežete u konjski rep samo nekoliko minuta nakon što ste oprali kosu. Ali ne znate da to može prouzrokovati ozbiljnu štetu, posebno tankim pramenovima. Kosa se „rasteže“ kada je vlažna, tako da vezivanje u takvom stanju može uzrokovati dodatni stres na kosi i može je izlomiti. Ako morate da je vežete dok je vlažna, koristite široke trake za kosu ili velike štipaljke.

Ne koristite odgovarajuće proizvode za oblikovanje

Pronalaženje pravog proizvoda za oblikovanje koji može stvoriti debljinu i volumen je veoma bitno za one sa tankom kosom. Upravo jedan takav je Kerastase pena za kosu iz linije Densifique. Reč je o prvoj Kérastase Densifique peni koja daje gustinu kosi. Ova pena čini da kosa trenutno deluje kao da ima bolju teksturu i volumen, bez efekta otežavanja vlasi. Kosa deluje otpornije i gušće od korena do vrha.

Izbegavate da farbate kosu

Iako verovatno imate najbolje namere u svojoj misiji da ne bojite kosu, možda ćete biti iznenađeni kada saznate da farbanje kose može učiniti čuda za povećanje debljine vaše kose. Farbanje kose, a pogotovo farbanje pramenova stvoriće iluziju punije kose samo stvaranjem kontrasta senki.

Prekomerno pranje kose

Ako vam je kosa tanka i lomljiva, najbolje je izbegavati svakodnevno pranje. Svakodnevno pranja kose može je istanjiti i isušiti.

Izbegavate da skraćujete kosu

Čak i za one sa tankom kosom, bolje je redovno se šišati i ojačati svoje krajeve, nego da posećujete salon jednom godišnje. Redovno šišanje će vam dati zdravu kosu, jer zdravi krajevi će vam pružiti izgled punije kose.

Pored pomenutih grešaka prilikom nege tanke kose postoje i preparati koji su kao stvoreni za vašu kosu. Postići bujnu kosu nikada nije bilo lakše. Probajte liniju Densifique i uživajte u svojoj gustoj kosi koja je ojačana i blistava. Linija se preporučuje osobama koje imaju tanku kosu i obuhvata:

DENSIFIQUE Kupka za kosu – Prva Kérastase kupka za kosu koja daje efekat punoće obogaćena stemoksidinom.
Kosa trenutno deluje punije.

DENSIFIQUE Maska za kosu – intenzivna nega. Kosa dobija bolju teksturu, otpornija je, obnovljena i čvršća.

DENSIFIQUE Pena za kosu – Za teksturu i volumen, bez efekta otežavanja vlasi.

DENSIFIQUE Mleko za tanku kosu – Nega sa lifting efektom koji daje punoću kosi kojoj vidno fali gustina.

DENSIFIQUE Ampule za žene 30x6ml – Tretman za teme. Program koji pruža gustinu i punoću.

DENSIFIQUE Ampule za muškarce 30x6ml – Program za postizanje gušće i punije kose.

DENSIFIQUE Kupka za muškarce –  Dnevna kupka za negu kose kojoj vidno fali gustina.

BAUM DENSITE Pasta za teksturu kose – Jednostavno oblikujte kosu i dajte joj teksturu jednim pokretom.

Sve proizvode linije Densifique možete poručiti i putem našeg online shop-a OVDE.

Do neke nove teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com