Američka pevačica i glumica, ćerka velikog glumačkog i muzičkog umetnika Frenka Sinatre i njegove prve supruge Nensi Barbato je naša nova inspiracija, a ona je Nensi Sinatra. Sredinom šezdesetih godina stekla je veliku popularnost sa pop pesmama. Iz tog perioda najpoznatiji njen hit je iz 1966. godine a reč je o pesmi  „These Boots Are Made for Walkin“. Čim je objavljen, ovaj singl je zauzeo prvo mesto na Billboard Hot 100 listi u Sjedinjenim Američkim Državama. Za ovu pesmu snimljen je i veoma interesantan video spot u kojem Nensi nosi atraktivne čizme koje i danas nose žene širom sveta.

Sa svojim ocem otpevala je u duetu pesmu „Somethin’ Stupid“ 1967. godina. Ova pesma je bila i glavna melodija u Džejms Bondovom filmu Samo dvaput se živi. Mlađim generacijama Nensi je poznata sa numerom „Bang, Bang (My Baby Shot Me Down)“ Tarantino stavio kao jednu od numera u filmu Kill Bill 2003. godine.

Njen stil krasile su uvek upečatljive frizure kojima je glavni akcenat bio volumen i talasi u kosi. Često je volela ispred objektiva da pozira sa cvećem u kosi tako da u njenoj bogatoj galeriji fotografija može se naći i nekolicina takvih. Njenu ženstvenost i atraktivnost upotpunjava i njena plava boja kose. Mnoge dame su uzor u stilizovanju kose upravo od ove talentovane zvezde i pokupile.

Pored pometnutih bujnih talasa u kosi Nensi je volela da ponese i šiške, ali i ravno isfeniranu kosu. U svim ovim varijantama jedno je bilo sigurno, a to je da je zasenila svojom lepotom mnogobrojnu mušku populaciju, a ništa manje joj se nisu divile ni žene. Istina je da su je svi prepoznavali po tome što je ćerka Frenka Sinatre, a druga asocijacija je upravo njena kosa.

Danas joj takođe mogu pozavideti žene širom sveta, jer da bi one postigle ovakav volumen u svojoj kosi često se moraju potruditi da među preparatima za stilizovanje potraže one najefektnije u vidu sprejeva. Često kažu da je naslednica ove popularne dive jedna od mlađih muzičkih izvođača, a reč je o Lani Del Rej. Talentovana Lana voli da ponese retro frizure, a inspiracija joj je upravo Nensi.

Detalj u kosi koji je Nensi u svojim mlađim danima volela da nosi dok je bila smeđokosa jesu upravo rajfovi i debele trake za kosu. U jednom od popularnih filmova, tačnije u romantičnoj komediji originalnog naziva „For Those Who Think Young“ proslavila je ove trake za kosu. Tokom šezdesetih trake bile glavni aksesoar kada je stilizovanje kose u pitanju, a volela je da ih nosi i glumica Brižit Bardo. Nensi, hvala ti što nas inspirišeš da budemo ženstvene i danas.

Do neke nove teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com