Inspiracija

Najbolje frizure Nensi Sinatre

frizure Nensi Sinatre

su Američka pevačica i glumica, ćerka velikog glumačkog i muzičkog umetnika Frenka Sinatre i njegove prve supruge Nensi Barbato je naša nova inspiracija. Sredinom šezdesetih godina Nensi Sinatra stekla je veliku popularnost sa pop pesmama. Iz tog perioda najpoznatiji njen hit je iz 1966. godine a reč je o pesmi  “These Boots Are Made for Walkin”.

frizure Nensi SinatreČim je objavljen, ovaj singl je zauzeo prvo mesto na Billboard Hot 100 listi u Sjedinjenim Američkim Državama. Za ovu pesmu snimljen je i veoma interesantan video spot u kojem Nensi nosi atraktivne čizme koje i danas nose žene širom sveta.

Sa svojim ocem otpevala je u duetu pesmu “Somethin’ Stupid” 1967. godina. Ova pesma je bila i glavna melodija u Džejms Bondovom filmu Samo dvaput se živi. Mlađim generacijama Nensi je poznata sa numerom “Bang, Bang (My Baby Shot Me Down)” Tarantino stavio kao jednu od numera u filmu Kill Bill 2003. godine.

Frizure Nensi Sinatre i njen stil

frizure Nensi SinatreNjen stil krasile su uvek upečatljive frizure kojima je glavni akcenat bio volumen i talasi u kosi. Često je volela ispred objektiva da pozira sa cvećem u kosi. Njenu ženstvenost i atraktivnost upotpunjava i njena plava boja kose. Mnoge dame su uzor u stilizovanju kose upravo od ove talentovane zvezde i pokupile.

frizure Nensi SinatrePored pometnutih bujnih talasa u kosi Nensi je volela da ponese i šiške, ali i ravno isfeniranu kosu. U svim ovim varijantama jedno je bilo sigurno, a to je da je zasenila svojom lepotom mnogobrojnu mušku populaciju. Ništa manje joj se nisu divile ni žene. Istina je da su je svi prepoznavali po tome što je ćerka Frenka Sinatre, a druga asocijacija je njena kosa.

Danas joj takođe mogu pozavideti žene širom sveta. Jer da bi one postigle ovakav volumen u svojoj kosi često se moraju potruditi da među preparatima za stilizovanje potraže one najefektnije u vidu sprejeva. Često kažu da je naslednica ove popularne dive jedna od mlađih muzičkih izvođača, a reč je o Lani Del Rej. Talentovana Lana voli da ponese retro frizure, a inspiracija joj je upravo Nensi.

Detalj u kosi koji je volela da nosi dok je bila smeđokosa jesu rajfovi i debele trake. U jednom od popularnih filmova originalnog naziva “For Those Who Think Young” proslavila je ove trake za kosu. Tokom šezdesetih trake su bile glavni aksesoar kada je stilizovanje u pitanju, a volela je da ih nosi i glumica Brižit Bardo. Nensi, hvala ti što nas inspirišeš da budemo ženstvene i danas.

Do neke nove teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com