Saveti

Nega farbane kose kakvu zaslužujete

nega farbane kose

Farbana kosa, bilo da je plava, smeđa ili crna zahteva posebnu negu. Ukoliko ste se i vi odvažile da svoju kosu farbate verujemo da ste upoznati s tim da tretiranje bojene kose od vas zahteva upotrebu efektnih preparata za kosu. Niko ne želi da mu kosa izgleda beživotno i izlomljeno, a kako je farbana kosa sklona lomljenju i suvoći tako vam predlažemo da već od danas krenete sa pravom negom.

nega farbane koseUkoliko želite da vam kosa bude zdrava, jaka, svilenkasta i negovana kao da je reč o vašoj prirodnoj boji kose onda pratite naše savete koji će vam u tome i pomoći.

Prvo sa čim ste se susrele kada ste kosu ofarbale jeste da vam se kosa isušila farbanjem i da je sada teže raščešljavate. To morate da radite pažljivo kada je operete jer se krajevi lako kidaju. Trudite se da ne koristite češljeve sa oštrim zupcima.

Bitno je i to da redovno skraćujete kosu. Dovoljno je odstraniti bar centimetar ili dva mese­čno. Zapamtite da je uvek lepša kraća i zdrava kosa nego duga, oštećena i beživotna.

Više puta smo napomenuli da često pranje kose može ukloniti sva prirodna ulja s vaše kose što može uzrokovati suvoću i pucanje vlasi.

Pranje kose jednom do najviše dva puta nedeljno idealno je za održavanje boje i negu vaše kose.

U širokom asortimanu proizvoda koje krije brend Kerastase postoji prava poslastica za vašu farbanu kosu. Pravi akcenat ove linije, koja je kao stvorena za negu tretirane kose, je SISTEM CAPTURE™ koji sadrži: Cink Glukonat: stvara veze između pigmenata i zarobljava ih u dlaci. Vitamin E i UV filtere: poznati po svojim antioksidantnim svojstvima. Ulje lana: čini površinu dlake glatkom i daje joj sjaj.

Reflection Chromatique Kupka za kosu – Preporučuje se za debelu dlaku. Formula bez sulfata. Kupka Chromatique štiti boju i pogodna je za veoma senzibilnu bojenu kosu i kosu sa pramenovima.

Reflection Chromatique Riche – Preporučuje se za tanku dlaku.  Kupka Chromatique štiti boju i pogodna je za bojenu kosu i kosu sa pramenovima.

Reflection Chromatique maska za debelu dlaku – Maska Chromatique je zaštitna maska za debelu osetljivu bojenu kosu ili kosu sa pramenovima.

Reflection Chromatique Maska za tanku dlaku – Maska Chromatique je zaštitna maska za tanku osetljivu bojenu kosu ili kosu sa pramenovima.

Reflection Chromatique Mleko za kosu – Mleko Chromatique je zaštitna nega za bojenu kosu ili kosu sa pramenovima.

Reflection Chromatique Sprej za kosu –  Sprej Chromatique čini bojenu kosu ili kosu sa pramenovima mekšom na dodir.

Touche Chromatique – mastila u nezi koja rešavaju određene probleme kada je reč o nijansama. Mastilo se meša sa Chromatique maskom.

HLADNO BLOND – Neutrališe neželjene žute reflekse i obogaćuje hladnu blond. HLADNO BRAON – Neutrališe neželjene crvene reflekse i obogaćuje hladnu braon.

BAKAR– Naglašava bakarne reflekse za dugotrajniji efekat i svetlucavi sjaj. CRVENA – Naglašava crvene reflekse za dugotrajniji efekat i svetlucavi sjaj.

Krenite sa pravom negom vaše farbane kose još danas i upoznajte se sa blagodetima ove fantastične linije koju možete kupiti i na našem shop-u OVDE.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com