U Brazilu žene smelo „spaljuju“ svoje ispucale krajeve. Može se sa sigurnošću reći da su Brazilke prilično opsednute svojom kosom. Ono što je posebno interesantno Brazil zauzima treće mesto u svetu po prodaji proizvoda za negu kose. Jedan od načina na koji žene rešavaju problem ispucalih krajeva jeste da primenjuju tehniku pod nazivom veleterapija. Ova tehnika se koristila još 60-ih godina u Brazilu. Međutim, danas postaje sve popularnija jer ljudi traže sve više načina da oporave kosu bez neke preterane upotrebe hemikalija (a da se pritom i ne šišaju).

Jamajčani najviše koriste ulje kaktusa. Oni imaju dugogodišnju tradiciju upotrebe ulja kaktusa kako bi im kosa izgledala lepo. Kaktus ulje nudi niz prednosti za kosu, uključujući dodatnu mekoću, glatkoću i sjaj. Kako biljka kaktus može zadržati vlagu u najsušnijim uslovima tako i ulje kaktusa može pomoći kosi da ostane hidrirana i zdrava. Omega masne kiseline i B5 vitamin takođe su ključni za rast kose.

Poznato je da žene u Indiji koriste kanu za bojenje kose, a velika većina je kombinuje i sa kafom kako bi se dobila lepša tamno smeđa nijansa. Takođe koriste i prirodna ulja za dodatnu negu kose. Ulje suncokreta, jasmina i ulje kokosa se veoma koriste u nezi kose u ovoj zemlji. Ne samo da hidriraju i neguju kosu već i čine da dlaka kose bude jaka i zdrava. Često koprivu mešaju sa uljima kako bi sprečili pucanje dlake.

Od žena iz Francuske učimo godinama unazad da bez mnogo napora postignemo prefinjen i elegantan stil. Za njihovu negu kose poznato je da se kosa suši na prirodan način. Tajna stilizovanja kose je u prstima. Lokne i talase u kosi prave tako što ih definišu prstima ili pak uviju kosu u punđu i prespavaju sa njom. Ujutru imate nežne talase u kosi.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotogragija pinterest.com