Saveti

Trikovi za kosu koje praktikuju žene širom sveta

Trikovi za kosu

Danas se osvrćemo na zanimljivosti koje se tiču trikova kojima se služe žene širom sveta kako bi negovale svoju kosu.

Trikovi za kosuTrikovi za kosu iz Brazila, Jamajke i Indije

U Brazilu žene smelo „spaljuju“ svoje ispucale krajeve. Može se sa sigurnošću reći da su Brazilke prilično opsednute svojom kosom. Ono što je posebno interesantno Brazil zauzima treće mesto u svetu po prodaji proizvoda za negu kose.

Jedan od načina na koji žene rešavaju problem ispucalih krajeva jeste da primenjuju tehniku pod nazivom veleterapija. Ova tehnika se koristila još 60-ih godina u Brazilu. Međutim, danas postaje sve popularnija jer ljudi traže sve više načina da oporave kosu bez neke preterane upotrebe hemikalija (a da se pritom i ne šišaju).

Jamajčani najviše koriste ulje kaktusa. Oni imaju dugogodišnju tradiciju upotrebe ulja kaktusa kako bi im kosa izgledala lepo. Kaktus ulje nudi niz prednosti za kosu, uključujući dodatnu mekoću, glatkoću i sjaj.

Kako biljka kaktus može zadržati vlagu u najsušnijim uslovima tako i ulje kaktusa može pomoći kosi da ostane hidrirana i zdrava. Omega masne kiseline i B5 vitamin takođe su ključni za rast kose.

Trikovi za kosuPoznato je da žene u Indiji koriste kanu za bojenje kose, a velika većina je kombinuje i sa kafom kako bi se dobila lepša tamno smeđa nijansa. Takođe koriste i prirodna ulja za dodatnu negu kose.

Ulje suncokreta, jasmina i ulje kokosa se veoma koriste u nezi kose u ovoj zemlji. Ne samo da hidriraju i neguju kosu već i čine da dlaka kose bude jaka i zdrava. Često koprivu mešaju sa uljima kako bi sprečili pucanje dlake.

Tajne nege kose iz Francuske

 

Od žena iz Francuske učimo godinama unazad da bez mnogo napora postignemo prefinjen i elegantan stil. Za njihovu negu kose poznato je da se kosa suši na prirodan način.

Tajna stilizovanja kose je u prstima. Lokne i talase u kosi prave tako što ih definišu prstima ili pak uviju kosu u punđu i prespavaju sa njom. Ujutru imate nežne talase u kosi.

 

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotogragija pinterest.com