Saveti

Najbolje frizure za ovalno lice

frizure za ovalno lice

Ako imate ovalni oblik lica (jednako širok koliko je i dugačak) imate mnogo mogućnosti kada je u pitanju odabir frizure.

To je zato što tako simetrične karakteristike izgledaju dobro sa bilo kojom stilizacijom kose. U nastavku izdvajamo najčešće odabire frizura kada je ovalni oblik lica u pitanju.

frizure za ovalno liceFrizure za ovalno lice

Duga stepenasto ošišana kosa je frizura koju je veoma lako oblikovati, a ona lepo „uokviruje“ lice bilo da nosite šiške ili ne.

Duga bob frizura tzv. lob frizura definitivno je jedan od laskavijih stilova koje možete probati posebno kada su u kombinaciji sa razbarušenim pramenovima. Kosa uvijena od sredine produžava vaše lice, dok dodatni volumen talasa ističe jagodice stvarajući lepu simetriju.

Slično ovoj frizuri i „messy“ lob je jednako laskav odabir. Ova frizura je odlična opcija za dame sa prirodno talasastom kosom.

frizure za ovalno liceKlasičan stil, srednji razdeljak i dugi talasi

Ako volite klasičan stil frizura koji zahteva lako održavanje i lako se stilizuje kod kuće, zadržite dužinu ispod ključne kosti, ali iznad grudi. Koristeći uvijač za kosu stilizujte opuštene talase celom dužinom kose.

Kosa podeljena na srednji razdeljak i srednje dužine može se stilizovati uz pomoć gela za kosu tako što će biti zaglađena iza ušiju i dodatno istaći crte lica.

Još jedna frizura koja nikada neće izaći iz mode a koju vam predlažemo – dugi talasi sa mekim slojevima oko lica poput frizure koju nosi Džesika Alba. Raspušteni talasi omekšavaju karakteristike vašeg lica.

Ukoliko si dama koja ima ovaj oblik lica onda znaj da možeš biti odvažna prilikom izbora frizure. Sa tako savršenim proporcijama lica i izraženim jagodicama možeš eksperimentisati.

Tebi odlično pristaju veoma kratke frizure, kovdže i lepršave duge lokne, kosa koja je podignuta visoko ili blago ispod temena – gotovo sve frizure.

Koju frizuru vi birate?

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com