Jedna od najpopularnijih kratkih frizura svakako je pixie cut. Razlog tome je što je upravo pixie frizura atraktivna, moderna i ženstvena. Ova frizura je laka za održavanje i daje vam mogućnost da se poigrate njenom stilizacijom.

Dajemo vam odgovor na pitanje koja je kratka pixie frizura idealna za vaš oblik lica.

Izduženo lice

Za duguljasta ili izdužena lica pixie frizura mora učiniti da lice izgleda manje. Zato je za vas frizura koja je ravna i sa dugim šiškama. Šiške mogu biti u dodiru sa obrvama ili prebačene na stranu. Izbegavajte vrlo kratko ošišan pixie i baby šiške.

Lice u obliku dijamanta

Trouglasta lica imaju značajno šiljastu bradu i široko čelo. Idealan pixie za balansiranje ovih karakteristika bio bi pixie sa volumenom i šiškama. Ova kratka frizura će skrenuti pažnju na vaše jagodice.

Ovalno lice

Dame sa ovalnim licem mogu da ponesu bilo koji pixie cut. Za volumen možete natapirati šiške. Kratke šiške skreću pažnju na sve vaše crte lica. Ako želite mekši izgled, odlučite se za duge šiške.

Okruglo lice

Glavni cilj kod okruglog lica je da izgleda malo izduženije. Ovo se može postići dodavanjem volumena na temenu. Za okrugla lica izbegavajte kratke šiške. Tipična dečačka pixie cut je idealna za vas.

Lice u obliku srca

Glavni cilj je dodati „visinu“ kako bi se lice izdužilo. Ravna kosa će učiniti da lice izgleda izduženo. Lica u obliku srca imaju šire čelo, tako da možete dodati šiške. Možete da ih držite napred ili da ih pomerite sa strane. Ova pixie frizura je najbolja za žene koje imaju mala lica, upadljive oči i visoke jagodice.

Kvadratni oblik

Ako imate lice kvadratnog oblika odaberite pixie frizuru koja podrazumeva meki slojeviti rez. Nemojte birati tup rez jer bi to naglasilo vašu četvrtastu liniju vilice. Takođe izbegavajte ravne, tupe i guste šiške. Birajte bočne šiške koje su tik ispod dužine obrva.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com