Saveti

Najbolji trikovi kako da lokne traju duže

kako da lokne traju duže

Svi volimo te prelepe, besprekorno stilizovane lokne. A još ako uspemo da postignemo takvu stilizaciju da one traju gotovo ceo dan, onda se još više radujemo. Danas sa vama delimo savete i trikove kako da ukovrdžate kosu i kako da lokne traju duže. Imajte na umu i da svi ovi saveti funkcionišu i za kosu koja je sa nadogradnjom.

kako da lokne traju dužePranje kose

Preskočite regenerator kada perete kosu, jer on ponekad može učiniti kosu previše mekom što dovodi do bržeg opuštanja lokni. Ključ za lokne koje traju duže je da imaju dovoljno volumena i teksture na kosi da lokne “ostanu na mestu”.

Priprema stilizacije kako da lokne traju duže

Da biste pomogli vašoj kosi da dobije na volumenu, koristite prave proizvode za to. Pre nego što počnete da uvijate kosu, nanesite penu za volumen i pripremite je za stilizaciju besprekornih lokni. Pošto pena za kosu sadrži alkohol, ona će ukloniti deo vlage sa vaše kose, što dodatno poboljšava čvrstoću kose. Ovo je jedan od retkih slučajeva da se upotreba proizvoda na bazi alkohola zapravo preporučuje. Upotrebite veliku količinu pene za kosu koja vam ispuni ceo dlan i provucite je kroz kosu od korena do krajeva.

Sušenje kose

Ako planirate da uvijate kosu ne možete da preskočite fen. Koristeći okruglu četku, osušite kosu što obimnije i to će stvoriti idealnu osnovu za lokne.

Idealna veličina cevi figara

Pronađite savršenu veličinu za svoj tip kose kao i za stil koji želite. Ako imate duge, guste pramenove, mini figaro neće dobro funkcionisati na vašoj kosi, i obrnuto.

“Ohladite” lokne

Uzmite svaku svežu kovrdžu i pričvrstite njen spiralni oblik pomoću šnalice. Ako prebrzo “razbijete” lokne, one će za kraće vreme izgubiti formu.

Lak za kosu

Sigurni smo da već koristite lak za kosu nakon uvijanja. Potražite lakove za kosu na kojima piše “strong”, jer će imati više snage koju tražite od nežnijih formula.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com