Saveti

Najbolje frizure za kovrdžavu kosu

lokne duga kosa

Dame se kovrdžavom kosom se mogu često naći pred izazovom kako da stilizuju svoju frizuru ili u nedoumici koji oblik bi mogle da odaberu prilikom sledeće posete svom frizeru. Naša današnja tema će vam dati ispiraciju, savet i preporuku kako da nosite svoju loknastu kosu sa puno stila. Kod kovrdžave kose najvažnije je, kao što je i uobičajeno, da izgleda negovano i chic. Za to je potrebno potrebno malo truda i pravi saveti. Rezultati su očaravajući, verujte nam na reč.

Nega kovrdžave kose

Prvi savet je da odaberete adekvatan vid nege za svoju kosu. Ponuda preparata za kovrdžavu kosu je velika i savetujemo da je odaberete u specijalizovanim prodavnicama i konsultujete se sa profesionalnim frizerom. Proizvodi za loknastu kosu su posebno dizajnirani za potrebe vaše kose. Kovrdžava kosa ima tendenciju da bude suva, zato je prava nega ključ na putu do lepe frizure. Preporučuje se da kosu perete ne više od 2 puta nedeljno jer na taj način se vlasi neće zamrsiti. Balzam nikako ne preskačite jer će vašoj kosi dati dodatnu negu. Kosu nakon pranja nikada grubo ne trljajte o peškir. Budite nežniji prema vašoj kosi. Pene su gotovo neophodne za stilizovanje kovrdžave kose. Ne preterujte sa količinom i penu nikada ne stavljajte direktno na kosu, već prvo nanesite na dlanove i zatim utrljajte na kosu. Oblik vaše frizure je nemoguće održavati bez redovnog odlaska kod frizera, a to je sledeći korak.

neuredna punđa frizura za dugu kosuIzaberi svoju frizuru

Punđa – ako vam je dosadno da konstantno koristite preparate kako bi oblikovali svoje lokne, najlakše i najbrže je napraviti punđu. Uvek su moderne, prilagođene za svaku priliku, predstavljaju dobar izbor. U kombinaciji sa pletenicama dobijate modrean look.

Bob / Pixie cut– ove frizure su uvek IN, jer daju mladalački i svež izgled. S vremena na vreme potrebna nam je promena, pa neka ovo bude vaša. Kratko ošišana, dobro stilizovana kovrdžava kosa ide uz sve modne stilove.

Kovrdžava kosa i pletenica sa jedne strane – jednostavno rešenje, malo drugačije i interesantnije od klasične pletenice ili klasično puštene kose. Prirodno puštena kosa + efektan detalj u vidu pletenice sa jedne strane je odlično rešenje kada želite da budete malo drugačije.

Wet look – bilo da nosite kratku ili dugu kosu, wet loknasti izgled uvek privlači pažnju. Preporučujemo ga za posebne prilike jer čini vaš izgled sofisticiranim.

Polupodignuta kosa – još jedan vid elegantnijeg stila koji savršeno ide uz skoro svaki oblik lica. Polupodignuta kosa na upravo ovakav način odaje više nego glamurozan izgled.

Prirodni look –ponekad svojoj kovrdžavoj kosi jednostavno treba dozvoliti da bude ono što jeste. Prirodni look je često uvek najbolji. Ne stidite se bujnosti vaše kose. Uživajte u njoj sa puno samopouzdanja. Jednostavno, pustite vašu bujnu kosu da se uslovno rečeno „sama namesti“. Prirodni izgled je svima poželjan.

Konjski rep – duga kovrdžava kosa može veoma lepo da se stilizuje sa malo laka i gela. U sitiuacijama kada želite da istaknete makeup i malo “otvorite” lice izaberite ovu frizuru.

Do neke nove teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija: instagram.com, cosmopolitan.com, byrdie.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *