Saveti

Najbolje frizure za gustu kosu

frizure za gustu kosu

Da li se i vama ponekad čini kao pravi izazov kada treba da stilizujete svoju gustu kosu? Kako moderno stilizovati gustu kosu punu volumena i ukrotiti je naša današnja tema. Gustu kosu je često teško obuzdati i ošišati tako da ne izgubi svoj oblik već nakon prvog samostalnog pranja. Bilo da je kratka, srednje dužine ili duga, gusta kosa može odlično i moderno da izgleda. Danas sa vama delimo predloge za sve dužine kose, kao inspiraciju za vašu novu frizuru.

najbolje frizure za gustu kosuKratka gusta kosa

Bob ili paž su verovali ili ne jedan od omiljenih vidova stilizacije poznatim ličnostima. Ovako ošišana frizura nudi toliko mogućnosti za stilizovanje a mi smo izdvojili one nama najlepše. Bob frizura se perfektno može transformisati u svečanu frizuru uz feniranje na lokne ili talase. Ova frizura ističe vaše crte lica i make up. Špicasta bob frizura nikada ne izlazi iz mode, uz pramenove izgleda još svežije i lepše. Plavi paž, blago uvijen je frizura koja ne zahteva puno vremena, zapravo najvažnija stvar je odabrati adekvatnu boju za sebe. Isti vid feniranja uz malo messy finiša odlično ide uz balayage, ombre ili pramenove.

pixie cut za gustu kosuPixie cut! Ova frizura poručuje – imam samopouzdanja! Gusta kosa se veoma lepo može na ovaj način oblikovati i uz odabir kolora izgledati savršeno. Plava, pastelna, sivi pramenovi ili tek tu i tamo neko maleno posvetljenje – pixie frizura će vas učiniti prelepim.

frizure za gustu kosuGusta kosa srednje dužine

Ova dužina kose je trenutno najpopularnija. Zahvalna za svaki vid stilizacije, ostavlja puno opcija za pravljenje frizura različite forme i oblika. Zamislite ovo – za tamniju kosu pravo je osveženje balayage, šiške i izlomljeno feniranje – frizura u stilu Jane Birkin. Srednja dužina kose obožava lonkastu kosu, jer odlično stoji, odiše volumenom i ne gubi svoju formu zbog težine. Ukoliko imate balayage ili pramenove, isfenirajte kosu na blage talase i prebacite prednje pramenove sa jedne ili druge strane – mali trik za fantastičan look.

pletenice i rep Srednja dužina kose, ostavlja opcije i za pletenice, ali i rep. Duple pletenice pokupljene u punđu ili pokupljene na vratu su odličan letnji izbor. Za nešto svečanije varijante uvek možete probati konjski rep, sa šiškama ili bez na vama je izbor. Naš predlog je da uvek bude uvek talasast.

frizure blejk lajvli DUGA GUSTA KOSA

Za poslednje predloge smo izabrali jednu holuvudsku glumicu koja uvek perfektno nosi svoju gustu dugu kosu. Blejk Lajvli je jedna od dama koje uvek ima odličnu kolorizaciju, a njen izgled uvek je prirodan i glamurozan u isto vreme. Poput nje ukoliko želite puštenu kosu možete probati sa loknama ili glamuroznim holivudskim feniranjem. Kosa pokupljena samo u jednu stranu i predivno isfenirana uvek deluje fantastično.  Konjski rep ili pletenice odlično stoje dugoj kosi. Ravan ili messy na vama je samo da odaberete. Pokupljena kosa je takođe lak zadatak. Nadamo se da ste pronašli svoju inpsiraciju. Bilo da želite veliku ili malu promenu, stojimo vam na raspolaganju za sve savete.

Do neke nove teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija: pinterest.com