Saveti

Vodič za feniranje i stilizovanje kose

feniranje i stilizovanje kose

Dok su neke dame više za feniranje u stilu Kejt Midlton, postoje neki koji više vole prirodno, ravno uglačano feniranje. Kao stil koji odgovara i dugoj i srednjoj kosi, vredi naučiti kako da postignete sofisticirani stil, a isto tako treba biti sigurna koji način feniranja je idealan za koju priliku.

U zavisnosti od prilike za koju se fenirate, odlučite se da li se uz vašu odevnu kombinaciju više slažu vintage talasi u kosi, ili pak opušteni.

Puno je izbora kada je reč o odabiru načina feniranja i stilizovanja. Kako postoji dosta stilova koje možete izabrati, izdvojili smo one najčešće. Naš je savet svakako da isprobate sve stilove kako biste odluili koji stil feniranja najviše pripada vašem senzibilitetu.

Feniranje i stilizovanje kose za crveni tepih

feniranje i stilizovanje kose

Vintage Hollywood Glam / Polished Perfection / Curly Sue

Vintage Hollywood Glam

Ovo je savršen stil za svaku glamuroznu i svečanu priliku. Bilo da je reč o sezoni venčanja, maturama, praznicima nekim drugim proslavama.

Polished Perfection

Mnoge dame feniraju kosu na ravno, a ako uvijete krajeve pri dnu (okrenute ka spolja ili ka unutra) daćete malo volumena kosi. Ova klasična vrsta feniranja ističe negovanu kosu. Imajte na umu da ovaj način feniranja je najbrži i nikada nije van hair trendova.

Curly Sue

Sveže ispravljena kosa je savršena osnova za peglu za kosu kako biste formirale ovakve lokne kao nas fotografiji broj tri. Sa ovakvom frizurom svaka odevna kombinacija i autfit dobija na posebnosti.

Glam feniranje i stilizovanje kose

feniranje i stilizovanje kose

Classic Bombshell / Off Duty / Loose Waves / Life’s a Beach

Classic Bombshell

Izvlačenje maksimalnog volumena je nekada najbolja opcija za neke svečane prilike. Što je veći volumen bićete glamuroznije. Izaberite dovoljno atraktivnu toaletu koja će zadovoljiti ovu stilizaciju kose.

Off Duty

Ovaj izgled bismo još mogli nazvati “savršeno nesavršenstvo”. Blagi talasi od sredine kose su u fokusu. Kosa podeljena na srednji razdeljak i ovaj način uvijanja kose je stilizacija koju možete svakodnevno nositi bilo da je reč o odlasku na piće sa drugaricom ili poslovni događaj.

Loose Waves

Stilizacija kose koja podrazumeva nešto opuštenije talase u kosi jesu odličan izbor za vlasnice dugih kosa. Naš dodatni savet jeste da svoju dugu kosu posvetlite kako biste dobili efekat “sunca u kosi”.

Life’s a Beach

Iako je u samom nazivu prva asocijacija leto ova frizura može da se nosi tokom svih godišnjih doba.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com