O Kérastase luksuznoj negi možemo govoriti uopšteno – kao o revolucionarnoj ideji koja je nastala šezdesetih godina prošlog veka u Parizu i koja je negu i brigu o kosi podigla na jedan viši nivo ili kao o zasebnim rešenjima problema naše kose. U narednim blogovima na našem online hair kutku bavićemo se upravo rešavanjem problema kose. Preporućićemo vam adekvatnu negu, tretman/ritual i približiti Kérastase priču iz jednog usredsređenog ugla. Da li ste spremni da iskoristite pun potencijal vaše kose?

Prva u nizu luksuznih priča je Chronologiste priča. Ova linija predstavlja idealnu negu za revitalizaciju kose i skalpa. Bogata je molekulom koji može da preživi ekstremne uslove – abisinom. I ono što je posebno interesantno – pogodna za sve tipove kose. Tako da ukoliko želite da pružite svojoj kosi revitalizaciju, oporavak, intenzivnu negu… počnite sa ovom linijom.

U okviru ove linije nalaze se:

1. CHRONOLOGISTE Kupka za kosu

Remek delo među Kérastase kupkama za kosu, nudi izvanredno čišćenje za sve tipove kose. Kosa dobija puniji izgled, uz vitalnost, mekoću i sjaj. CHRONOLOGISTE kupka za kosu osvežava teme i kosu. Obogaćeno luksuznim formulama baziranim na sastojcima prirodnog porekla. Iskusite bogatstvo senzualnih tekstura koje sadrže:

  • Abisin – ovde ima ulogu u obnovi kože skalpa.
  • Ceramidi – poznati po tome što jačaju kosu.
  • Oleo kompleks -jedinstvena kombinacija ulja – amle, maize, kamelije i argana. Za meku, negovanu i sjajnu kosu.
  • Vitamin E – anti-oksidativna zaštita.

2. CHRONOLOGISTE Maska za kosu

Kérastase maska namenjena je za potpunu revitalizaciju kose. Bogata tekstura koja pruža kosi luksuznu negu daće vlasima revitalizovan izgled, uz sjaj, mekoću i živost.

Obogaćeno luksuznim formulama baziranim na sastojcima prirodnog porekla. Iskusite bogatstvo senzualnih tekstura koje sadrže:

  • Abisin – moćni lekoviti molekul sa antialergijskim delovanjem.
  • Ceramidi – jačaju i regenerišu vlakna.
  • Katjonske agense – daju kosi mekoću i olakšavaju češljanje.
  • Glikolipide – aktivni sastojci.
  • Oleo kompleks – luksuzna kombinacija ulja – amle, maize, kamelije i argana.
  • Vitamine A + E – obnova + antioksidativna zaštita.

3. CHRONOLOGISTE Parfem za kosu

Izuzetna kombinacija plemenitih nota iz sveta kvalitetnih mirisa. Ovaj parfem na bazi ulja kosu čini sjajnom, negovanom, mekom i mirisnom. Napravljen je u kombinaciji jasmina i mire. Kao i jedinstvene kombinacije ulja: Amle, Maize, Kamelije i Argana. Naš očaravajući završni detalj na bazi ulja ostavlja kosu: Intenzivno namirisanom, vidno nahranjenom i luksuzno blistavom.

Iza ovog parfema krije jedna posebno zanimljva priča, a tiče se tvorca ovog parfema. Alberto Morilas je kreator ovog parfema za kosu.  Za jedan poznati magazin Alberto je otkrio kako je ušao u svet mirisa: „Odrastao sam u Sevilji u Andaluziji. Kao dete nisam znao da ovaj posao uopšte postoji. Mnogo sam maštao, a naš vrt, negovi mirisi su svakodnevno budili inspiraciju u meni. Vremenom sam shvatio da želim da se bavim umetnošću. Upisao sam Akademiju lepih umetnosti. Sa dvadeset godina pročitao sam intervju u „Vogue“-u u kome Jean Paul Guerlain objašnjava kako nastaje jedan parfem. Tog dana sam saznao da jedan kreativan muškarac stoji iza jednog parfema i ta ideja me je fascinirala. Počeo sam da istražujem, čitao sam, eksperimentisao sa nekim formulama i išao u biblioteke da nahranim svoju radoznalost. Ta strast me nikada nije napustila i dalje je živim sa istim entuzijazmom.“

Alberto je kreirao je skoro 7000 parfema. Najpoznatiji među njima su: Calvin Klein CK One, Giorgio Armani Acqua di Gio, Marc Jacobs Daisy, Gucci Bloom… 1975.godine za juvelirski brend Cartier je stvorio prvi parfem.

RITUAL U SALONU – CHRONOLOGISTE

Ritual – tretman Chronologiste baziran je na spoju kavijara i koncentrata bisera. Ako bismo ukratko morali da opišemo ovaj ritual to bi glasilo ovako – Jedinstveno iskustvo koje će vaša kosa voleti.

Želimo da znate da svakom ritualu, u našem salonu Paolla Hairstyle, prethodi profesionalna dijagnoza kose i kože glave jednim od naših Kérastase eksperta. Na lak, efikasan i brz način utvrdićemo da li je vaša kosa suva, oštećena… Kao i da li imate perut, kosu sklonu prekomernom opadanju ili osetljivu kožu glave. Kérastase je odlučio da produži obožavanu masažu skalpa, te je osmislio rituale koji ne samo da deluju opuštajuće već i neguju kosu u zavisnosti od njenih potreba.

CHRONOLOGISTE KAVIJAR RITUAL traje 25 min, a njegova cena je 5500 din. 

Dizajniran za one koji traže najbolje za svoju kosu, Chronologiste deluje kao čudesni eliksir kako bi pročistio i oživeo beživotnu kosu. Ima potpis mimetičkih kavijarnih bisera koji se mešaju sa maskom trenutak pre primene. Skalp se regeneriše i umiruje, kosa je povećanog tonusa, ojačana i popravljena, pramenovi su svileni i odišu volumenom.

Iz posvećenosti i kontinuirane, pažljivo odabrane nege dolaze najbolji i dugotrajni rezultati.

Hajde da učinimo vašu kosu najlepšom do sada! Doživite luksuzne hair rituale u našem salonu.

SVI KERASTASE PROIZVODI SU DOSTUPNI U NAŠEM SALONU U BELVILU!

Vaša Paolla Hairstyle

Izvor fotografija: pinterest.com, smagazineofficial.com