Saveti

Kako uviti kratku kosu?

kako uviti kratku kosu

Nakon što ste skratili svoju kosu do ramena, pomislili ste da više nećete moći da je uvijete? Da nećete moći da stilizujete vaše omiljene lokne? Tehnike koje ste koristili na svojoj dugoj kosi jednostavno vam ne daju željen izgled? Ukoliko niste znale,  kratka kosa – do ramena i kraća – zahteva drugačiji metod da bi se postigle te savršene lokne i talasi kao sa plaže.

kako uviti kratku kosuTrik za kovrdže poput onih iz salona je kombinacija korišćenja pravih alata i pravih tehnika. Kada je reč o kratkoj kosi, koristimo pristup „manje je više“ kako bismo kreirali definiciju kovrdža bez dodavanja previše volumena. Za sve dame sa kratkom kosom, dajemo odgovor na pitanje:

Kako uviti kratku kosu?

Sve što će vam biti potrebno su:

  • lak za kosu (naša preporuka je Kerastase Laque Couture koji možete poručiti OVDE)
  • pegla ili uvijač za kosu
  • sprej za kovrdže (preporučujemo Curl Manifesto koji možete kupiti OVDE)

Prvi korak ka uvijanju kose jeste da koristite šnale da podelite kosu i na svaki sloj nanesite lak za kosu. Ovo će vašoj kosi dati osnovu za držanje lokni.

Krenite sa uvijanjem tako što ćete početi sa donjom trećinom vaše kose i uvijte ih po principu uvijanje od lica.

Preskočite sredinu i pređite na gornji sloj, uvijajući ga po istom principu kao donji sloj. Popravite one pramenove koji možda to zahtevaju i uvijte sve preostale delove netaknutog srednjeg sloja.

Za labavije lokne povucite nadole kraj svakog novouvijenog pramena da biste ga olabavili i stilski malo ispravite kraj. Dok ceo proces radite nanosite na kosu isti lakom pre nego što se kovrdže potpuno ohlade.

Za kraj, nanesite sprej za lokne na koren da biste dobili volumen i definišite blago raščupan završni sloj.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com