Inspiracija

Bubble braid letnja frizura koja se lako pravi

Letnja sezona je uveliko u toku. Ako do sada već nisi ispratila koji je to hit trend za ovu sezonu sad je vreme. Kao i prošle godine kada su dominirale pletenice „mehurići“ ili tzv. bubble braid i ove sezone je isti slučaj.

bubble braid letnja frizuraZašto je bubble braid toliko popularan?

Reč je o frizuri koja izgleda moderno, atkraktivno, a što je najvažnije veoma se brzo i pravi. Ako si od onih koja uvek ima manjak vremena, stalno žuri, a želi da ime uvek dobro stilizovanu kosu bubble braid je za tebe.

Sigurno si na internetu našla mnogo verzija ove frizure kako je nose poznate i svetske ličnosti. Ukoliko si pomislila da je stilizacija ove frizure nemoguća i da je mogu napraviti samo profesionalci, varaš se.

Letnja frizura koja se brzo pravi

Sve što je potrebno jeste da:

  • kosu uredno očešljaš
  • pokupiš je u željenu visinu repa (vežeš je visoko ako želiš više sportski look, srednje za ležerniji, a nisko za elegantan)
  • vežeš rep gumicom za kosu
  • odrediš otprilike koliko gumice želiš da nižeš na svoju dužinu kose (duža kosa – više gumica)
  • na željenu razdaljinu vežeš drugu gumicu i izvučeš kosu tako da definišeš „mehur“
  • nastaviti po istom principu da nižeš gumice

I to je to! Imaš savršenu stilizaciju kose za veoma kratko vreme.

Ono što ti ova stilizacija omogućava jeste da ukoliko imaš „baby“ pramenove ili kraće koji padaju sa strane, možeš iz zagladiti uz pomoć gela ili pak tako nositi. Isto tako, kada je reč o detaljima za kosu, možeš koristiti gumice u različitim bojama i dezenima.

Ukoliko želiš malo više da eksperimentišeš možeš stilizovati frizuru tako što ćeš kosu podeliti u dve jednake sekcije i napraviti dve bubble braids.

Izaberi svoju verziju pletenice „mehur“ i ove letnje sezone izgledaj moderno i stilizovano.

Do neke naredne teme o kosi i trendovima,

Vaša Paollla

Izvor fotografija pinterest.com