Saveti

Kada bi trebalo skratiti kosu

kada bi trebalo skratiti kosu

Svi smo čuli da treba redovno da se šišamo ako želimo da nam kosa raste, da bude jaka i zdrava, ali kako da znamo kada je pravo vreme? U teoriji, šestonedeljna poseta frizeru je u redu, ali možda postoje neki izuzeci od pravila u zavisnosti od teksture kose i vaše frizure.

Možda ste od onih dama koja voli da joj je kosa duga, ali ponekad da bi onda izgledala lepo i negovano neophnodno je da je skratite s vremena na vreme. Kada je pravo vreme da skratite svoju kosu da bi izgledala besprekorno, otkrivamo vam u sledećim redovima.

kada bi trebalo skratiti kosuKada želiš da pospešiš njen rast

Svakih 6 do 8 nedelja. Možda zvuči čudno, ali češće šišanje pruža bolje uslove za zdrav i kvalitetan rast kose.

Kada skratiti kratku kosu

Svake 2 do 4 nedelje. Osobe sa kratkom kosom, da bi održavale postojeću frizuru moraju da je skraćuju u ovom periodu da bi ona imala svoj željeni oblik.

Kada skratiti kosu srednje dužine

Svakih 8 do 12 nedelja. Srednja dužina kada prevagne ka dužoj kosi obično se vezuje u rep, što samim tim podrazumeva da su krajevi izgubili svoj oblik.

Koliko često šišati dugu kosu

Svakih 6 meseci. Duža kosa zahteva mnogo manje održavanja kada je u pitanju šišanje. Ali, ako primetite oštećene krajeve, onda je vreme za skraćivanje istih.

Koliko često šišati gustu kosu

Svakih 6 meseci. Poput duge kose, gusta kosa ima tendenciju da dugo vremena izgleda besprekorno uz besprekornu negu.

Koliko često šišati kovrdžavu kosu

Svakih 6 meseci. Sa kovrdžavom kosom imate dosta opcija da je stilizujete. Ako vaše lokne počnu da izgledaju beživotno, vreme je za šišanje.

Koliko često šišati tanku kosu

Svakih 4 do 6 nedelja. Tanka kosa ima tendenciju da prikaže njene nedostatke. Ona je podložnija oštećenju od drugih tipova kose, tako da je često šišanje ključno.

Koliko često šišati ravnu kosu

Svakih 4 do 8 nedelja. Ravna kosa može da izraste i da dovede do neurednog izgleda. Trudite se da je šišate na ovaj period posebno ako je vaša kosa i tanka i ravna.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com