Saveti

Proizvodi i saveti da tanka kosa izgleda bujnije

saveti kako da tanka kosa izgleda bujnije

Večiti problem kod žena koje imaju slabu i tanku kosu jeste kako da učine da im kosa izgleda gušće i bujnije. Samo te pripadnice lepšeg pola znaju koliko se „bore“ sa ovim nedostatkom kada je reč o izgledu kose.

Uz dosta volje i nekoliko ključnih koraka u negovanju kose, vaša kosa će izgledati kao iz snova. Sve što je neophodno da to bude tako jeste da sledite naredne savete.

saveti kako da tanka kosa izgleda bujnijeIdealan šampon za kosu

Sve počinje od prvog koraka u negovanju kose, a to je šampon koji koristite. Iako proizvodi za podizanje korena kose gotovo zagarantovano podižu vlasi, postizanje dugotrajnih rezultata zahteva da prvi korak ispunite tako što ćete odabrati šampon koji će okrepiti folikulu dlake.

Kérastase Densifique kupka za kosu daje efekat punoće  i obogaćena je stemoksidinom. Ova kupka za kosu čini da kosa izgleda punije, da dobije bolju teksturu, bude otpornija i gušća.

Kupku možete poručiti OVDE.

Ukoliko vam je najvažnije da postignete volumen onda izaberite kupku iz linije Volumifique. Ovu kupku možete poručiti OVDE.

Preparati koje bi trebalo izbegavati

Proizvodi za negu kose koji imaju „hidratantne“ ili „zaglađujuće“ prednosti koje su istaknute na njihovoj samoj bočici, najverovatnije sadrže u sebi ulja koja će sprečiti da vaša kosa dobije volumen. Ukoliko vam je pak neophodno da upotrebite neki od ovih proizvoda nanesite ga samo na krajeve kose.

Jedan od svakodnevnih preparata koji vam može uvek biti pri ruci da postignete volumen na samom temenu jeste suvi šampon za pranje. Kerastase suvi šampon možete poručiti OVDE.

Feniranje kose na adekvatan način

Za početak feniranja kose uvek koristite sredstvo za zaštitu od toplote. Nakon što ste naneli proizvod, zabacite glavu napred i počnite sa feniranjem okruglom četkom. Nakon što prosušite kosu, ispravite glavu i počnite feniranje kose po odeljcima. I za kraj, nakon feniranja dajte vremena kosi da se „odmori“ od sušenja pre nego što izađete iz kuće jer ćete na taj način duže imati stilizovanu frizuru.

Tapiranje kose

Dodatni korak pri stilizovanju kose je da uzmete mali ravan češalj ili četku i podignete unapred određeni deo kose. Zatim pomerajte češalj ili četku napred-nazad između dlaka najbližih temenu.

„Podizanje“ kose pri korenu

Nakon feniranja upotrebite neki od proizvoda podizanja kose u samom korenu kao što su sprejevi ili pene, ali nanesite ga samo umereno. Naš predlog je pena Styling Mousse Bouffante koju možete poručiti OVDE.

Šišanje

Pored svakodnevnih saveta kako da oblikujete kosu i pospešite njen volumen preporuka je da se ošišate na stepenove. Šišanje kose u slojevima poboljšava teksturu same kose bez mnogo napora.

Ne preterujte sa češljanjem kose

Ne četkajte kosu prečesto – ovo stimuliše ulja sa vlasišta što će vašu kosu učiniti ravnom. Ako morate popraviti kosu nekom vrstom alata, odlučite se za češalj sa širokim zubima.

Krenite sa praktikovanjem ovih saveta i uverićete se da se tajna bujne kose krije upravo u njima.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com