Saveti

Tanka kosa izgleda bujnije sa ovim frizurama

frizure sa kojima tanka kosa izgleda bujnije

Oduvek si želela da tvoja prirodna kosa bude puna volumena? Ipak, ti si od onih dama koja ima tanku i slabu kosu. Postoji nekoliko trikova koji ti mogu pomoći da tvoja kosa izgleda bujnije ma koliko ti to zvučalo nestvarno. Trik se krije u načinu šišanja, tačnije u frizurama koje će učiniti da tvoja kosa izgleda raskošno.

tanka kosa izgleda bujnijeTalasast asimetričan paž

Prva na listi frizura koja čini da kosa deluje punije jeste paž koji je talasast, ali i ošišan asimetrično. Talasi čine da kosa izgleda gusto i puna volumena. Paž koji je pozadi kraće ošišan daje na lepom profilu dok duže ošišani pramenovi pomažu da se postigne ženstven izgled. U poslednje vreme ova frizura se nalazi na listi najtraženijih tako da ćete u isto vreme biti i u trendu ako izaberete ovu frizuru.

neuredan bob“Neuredan” bob

Što kraće ošišana kosa to se više dobija na volumenu – to je provereno zlatno pravilo. Takođa, preporučuje se da ova frizura pristaje ženama koje su nešto sitnije građe. Zbog svoje dužine kosa postaje teška te vam predlažemo da ako imate dugu kosu upravo napravite promenu i izaberete “neuredan” bob kao svoju novu frizuru. Stepenasti bob idealan je da postignete popularan “messy” efekat. Takođe, promenite i stranu na kojoj vam je razdeljak zato što se kosa vrlo brzo navikne na jedu poziciju i dlaka se tu u korenu “slepi” za glavu.

frizure sa šiškamaFrizure sa šiškama

Žene koje imaju tanku kosu ne moraju odustati od šiški, čak naprotiv. Samo je vrlo važno da šiške odgovaraju obliku lica i kvalitetu kose. Što je kosa tanja, to se šiške trebaju šišati što kompaktnije. Nejednake šiške mogu učiniti da kosa izgleda još tanja nego što jeste. Šiške će dati volumen kosi oko lica, dok duži deo kose stilizujte blagim talasima ili loknama. Iluziju bujnije kose če dati i gusto ošišane šiške. Savet plus koji će dati izgled punije kose su pramenovi u nekoliko svetlijih nijansi od vaše prirodne boje.

stepenasto ošišana kosaStepenasto ošišana kosa

Sigurno da među vama ima i onih koje ipak ne bi skraćivale svoju dugu kosu pa je tako savet za vas da svoju dugu kosu ošišate stepenasto. Ovde su must have lokne i talasi jer će vam oni dati na volumenu kose. Što više stepenova to će efekat kada uvijete kosu biti bolji. Sve frizure dužine do ramena koje su blago ili jako stepenaste optički stvaraju više volumena. Ne preporučujemo vam duge frizure bez stepenastog reza.

Do neke nove teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com