Saveti

Greške u negovanju kose koje praviš

Postoji mnogo grešaka koje mnoge od nas možda prave i koje mogu loše uticati na zdravlje naše kose. Možda mislite da sve radite kako treba, ali vaša kosa i dalje ne izgleda najbolje. Ovo su česte greške u negovanju kose.

greške u nezi kose koje se prave1. Perete kosu na pogrešan način.

Pranje kose dok stojite pod tušem može biti zgodno, ali šamponiranje “naopako” može zapravo ponuditi više prednosti. Ako imate dugu kosu, pranje “naopako” olakšava vam nanošenje proizvoda za čišćenje na “skrivene” slojeve kose.

2. Suvi šampon koristite samo na prljavoj kosi.

Korišćenje suvog šampona je odličan način da osvežite kosu kada nemate vremena da je operete. Ako imate slabu kosu, prskanje suvog šampona na koren može joj dati trenutni podsticaj i učiniti da izgleda punije.

3. Predugo držanje balzama na kosi.

Kada je u pitanju ovaj korak, manje je više. Predugo držanje balzama za kosu može otežati vaše pramenove i uzrokovati da izgledaju masno. Ostavite ga na kosi ne duže od 3 minuta jer je to sasvim dovoljno da iskoristite sve njegove prednosti.

greške u nezi kose koje se prave

4. Držite se istog šampona.

Kada konačno pronađete šampon koji čini čuda za vašu kosu, primamljivo je da ga koristite sve vreme. Ali vaša kosa se vremenom navikne na iste proizvode i na kraju jednostavno prestanu “da rade”. Investirajte u 2 ili 3 različita šampona i menjajte ih u zavisnosti od vremena, sezone i potreba vaše kose.

5. Kosu stavljate u punđu kada je mokra.

Upravo ste izašli iz tuša, kosa vam je mokra, a stavljanje u rep ili punđu izgleda kao zgodan način da sklonite kosu sa lica. Ali ova naizgled bezopasna navika zapravo može oštetiti vašu kosu. Pošto je kosa najranjivija kada je mokra, preveliko opterećenje na nju može je dovesti do lomljenja.

6. Ne češljate kosu pre nego što je operete.

Svima nam je poznat neugodan osećaj mokre kose u čvorovima koju je teško raspetljati. Ali umesto da češljate kosu nakon pranja, raščešljajte je pre nego što odete pod tuš. Ovo može pomoći da se spreči stvaranje čvorova i da se kosa ne mrsi.

Da li ste pravili neku od ovih grešaka u nezi kose? Da li znate neke trikove za kosu koje biste želeli da podelite sa nama?

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com