Inspiracija

Kako je rok uticao na ženske frizure?

Podsetićemo se najupečatljivijih rokerskih frizura tokom istorije kako kod žena, tako i kod muškaraca, a koje su glavna inspiracija današnjih kratkih stepenastih frizura kod žena. Ove ličnosti su dokaz da je rok uticao na ženske frizure:

tina tarner džoan džet debi hari frizureTina Tarner

Popularna kraljica rokenrola, neponovljiva Tina Tarner obeležila je šezdesete i sedamdesete godine kako u muzičkom smislu tako i po svom stilu. Pevačica je nosila ravnu kosu bogatu volumenom, a tokom karijere je bila prepoznatljiva i po stepenasto ošišanoj kosi.

Džoan Džet

Prva asocijacija na nju su frizure u pank i rok stilu. Nakon što je sama ošišala kosu odlučila je i da svoju prirodnu svetlo braon boju kose ofarbala u dramatičnu tamno-crnu nijansu.

Debi Hari

Pevačica grupe “Blondi” veliku pažnju privlačila je svojim izgledom. Njene “pernate” šiške i stepenasti neuredni stil šišanja inspirisali su mnoge mlade umetnike da se šišaju kao ona od Kortni Lav do Tejlor Svift i Majli Sajrus.

 

Kako je rok uticao na ženske frizurePrinc

Možda više od bilo kog drugog umetnika, Princ je uvek oduševljavao svojim promenama frizura. Od lepršavih, bujnih frizura, savršeno izvajanih afro izdanja ili pak stepenastih piksi kratkih frizura.

Dejvid Bouvi

Transformacija kose Dejvida Bouvija je zauzela posebno mesto u istoriji. Od frizura sa šiškama, do razbarušenih pramenova. A tu su i dominantne varijacije vatrenih nijansi.

Bob Dilan

Ovaj veliki umetnik ostao je dosledan svom stilu tokom cele svoje karijere. Uvek je u fokusu bila njegova raščupana kosa sa upečatljivim kovrdžama.

I tako mi danas imamo priliku da ponesemo atraktivne kratke frizure sa stepenstim šišanjem poput ovih…

Kako je rok uticao na ženske frizure

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com