Inspiracija

Večita inspiracija: Tina Tarner

tina tarner dokumentarac

Ona je jedna od najvećih muzičkih ikona svih vremena i naša današnja inspiracija – Tina Tarner. Gledajući nedavno objavljeni dokumentarac u produkciji HBO-a, pod imenom “TINA”, nismo mogli a ne ostanemo ravnodušni. Zato delimo sa vama još jednu priču o tome koliko su žene moćna bića.

tina tarner dokumentaracMožda vam je najpoznatija po karakterističnoj boji glasa i modnom stilu, ipak Tina je mnogo više od toga. U svet muzike je ušla sa 17 godina, kao jako mlada i naivna. Sve što je želela je samo da peva. Na tom putu je upoznala muzičkog producenta i gitaristu Ika Tarnera koji je postao i njen muž, ali i čovek koju ju je zauvek promenio.

Do dana današnjeg svaki intervju sa Tinom bi sadržao i njegovo ime i to u negativnom kontekstu. Tina je bila zlostavljana od strane svog supruga više od deceniju, imala je malo prijatelja i onih ljudi kojima bi mogla da se poveri.

Kada se polako okrenula sebi i veri, dobila je više samopouzdanja i hrabrosti da izađe iz toksičnog okruženja. Beg se nije desio preko noći, ali svi su primetili promene na Tini. Sama kaže – bila sam spremna za promenu, i jedan od prvih koraka je bio taj da se ošišala.

tina tarner dokumentaracNjena do tada duga ravna kosa postala je prošlost. Tina je u prvi plan istakla zlatnu nijansu, oštrinu svoje kose i volumen.

Postala je samostalna, otputovala je u London gde joj je ponuđeno da snimi pesmu “What’s Love Got to Do with It”, koja joj se na samom početku nije dopala, ali ju je ona svojim glasom ucinila posebnom.

Ipak, nedostajala joj je jedna stvar, da bude voljena baš takva kakva jeste. I to se desilo – upoznala je svog sadašnjeg supruga Ervina Baka. Hrabra i talentovana, Tina je nastupala širom sveta i od tada niko nije mogao da je zaustavi, a ne zaboravimo da je nastupala i u Zemunu 1990.

Čuvena je njena saradnja sa velikim italijanskim umetnikom Erosom Ramacotijem. Njihova duetska pesma “Cose della vita” je numera za sva vremena.

Ovo su njeni čuveni citati…

“Ponekad morate sve da pustite – očistite se. Ako ste nezadovoljni bilo čime – šta god vas srušilo – otarasite se toga. Jer ćete otkriti da kada ste slobodni, vaše istinsko stvaralaštvo, vaše istinsko ja izlazi napolje.”

“Morate da volite i brinete o sebi, jer tada izlazi ono najbolje.”

“Pitali ste me da li sam se ikad za nešto založila. Da, zauzela sam se za svoj život. “

“Verujem da ako se samo uspraviš i kreneš, život će ti se otvoriti.”

“Moja najveća tajna lepote je biti zadovoljan sobom. Ne koristim posebne kreme ili tretmane – koristim pomalo od svega. Pogrešno je misliti da ste ono što stavite na sebe. Verujem da je mnogo toga kako izgledate povezano sa onim što osećate prema sebi i svom životu. Sreća je najveća tajna lepote.”

Do neke naredne inspirativne priče,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com