Inspiracija

Duga kosa na muškarcima – šta govori o njima?

šta duga kosa na muškarcu govori o njemu

Duga kosa na muškarcima smatra se simbolom moći i slobode. Najčešće dugu kosu vezujemo za muzičke rok zvezde, ali to je možda samo prva asocijacija. Kroz vekove duga kosa kod muškaraca značila je veliku moć, apsolutnu slobodu, dobro zdravlje i slično.

Šta duga kosa govori o njima?

šta duga kosa na muškarcu govori o njemuSmatramo da su muškarci sa dugom kosom veoma kreativni i da su umetničke duše. Jedan od primera za to jeste i Dejvid Bouvi.

On se zalagao za to da se smanje kritike u vezi sa tim da se ne podržava i ne propagira nošenje dugih kosa kod muške populacije.

Mišljenja su i takva da mnogi smatraju da muškarci sa dugom kosom žele da se iskažu da su drugačiji od drugih kao što je to bio Bob Dilan. Pamtimo ga po svojoj kovrdžavoj gustoj kosi po kojoj je bio upečatljiv.

Duga kosa ima zanimljivu istoriju širom sveta.

S tim u vezi Vikinzi su bili poznati po tome što su nosili dugu kosu. Drevni Egipćani bili su neverovatno stilizovani, a poput žena nosili su perike u tamnijim nijansama. U drevnom Rimu bilo je normalno da muškarci nose dugu kosu, sve dok Julije Cezar nije inspirisao ljude da je skrate zbog borbe.

U srednjovekovnoj Evropi samo su muškarci višeg ranga nosili dugu kosu koju su negovali uljima. Za mnoge kulture duga kosa je bila znak hrabrosti i plemstva. Sečenje kose značilo je kukavičluk. U vreme aristokratije, naročito u Francuskoj i Engleskoj muškarci su nosili perike za koje su izdvajali velike svote novca.

Velikani rok muzike isticali su se i po frizurama koje su podrazumevale upravo dugu kosu. Pol Mekartni je samo jedan od njih. Jedna od najpopularnijih rok grupa, grupa “Queen” naročito je popularizovala dugu kosu.

šta duga kosa na muškarcu govori o njemuMik Džeger i Fredi Merkjuri su se takođe izdvajali po svojoj dugoj kosi. Kada postanu svesni sebe ne plaše se da ekserimentišu sa kosom.

Kada govorimo o poznatim parovima i muškarcima sa dugom kosom izdvajamo neke od najpopularnjih.

Majkl i Bjanka Džeger su uvek bili usklađeno stilizovani gde god da su se pojavljivali. Govorilo se dugo da svoj uspeh kod žena duguje upravo svojoj dugoj kosi.

Jedna od omiljenih ljubavnih priča svakako je i njihova. Vremenom je Džon sve više počeo da liči na Joko, a frizure su im gotovo bile identične.

Vinona Rajder i Džoni Dep započeli su svoju ljubavnu vezu 1989. godine. Za njih su mnogi znali da kažu da su u vezi počeli da liče jedno na drugo. Duga kosa je i ovde imala svoj vrhunac.

Šta za vas predstavlja duga kosa kod muškaraca?

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com