Često su nam poznate ličnosti uzor i inspiracija kada je odabir frizure u pitanju. Njihove stilizacije kose na crvenom tepihu privlače posebnu pažnju. Danas se osvrćemo na frizure koje su poznate ličnosti nosile na crvenom tepihu a koje su idealne za tvoj oblik lica. 

Okrugli oblik lica

Idealna frizura za ovak oblik lica – duga kosa ošišana stepenasto. Glumica Ajla Fišer ponela je jednu takvu frizuru na crvenom tepihu. Duža kosa pomaže okruglom obliku lica da izgleda „vitkije“. Ako je ujedno i stepenasto ošišana to je pun pogodak.

Dijamantski oblik lica

Idealna frizura za ovak oblik lica – ravan bob „ušuškan“ iza uha. Američka glumica Džena Devan je na odličan način uskladila oblik lica sa ovom frizurom. Bob frizura će stvoriti izgled šireg čela i brade i „omekšati“ ovaj oblik lica. Sklanjanjem kose iza uha naglašavaju se dodatno jagodice.

Kockasti oblik lica

Idealna frizura za ovak oblik lica – „razbarušena“ lob frizura. Dženifer Lopez je jedna od poznatih dama koja je popularizovala ovu frizuru. „Razbarušena“ bob ili lob frizura spada u najidealnije izbore kada je kockasti oblik lica u pitanju. Pramenovi bliže licu ublažavaju oštre ivice kvadratnog oblika lica zato se često ova frizura bira.

Srcolik oblik lica

Idealna frizura za ovak oblik lica – frizure sa šiškama. Britanski supermodel Naomi Kembel nosi jednu takvu. Šiške su odličan način da sakrijete čelo. Možete poneti kako ravne tako i šiške koje su malo duže sa strane. Na vama je da li ćete kosu uvijati ili nositi ravnu u zavistnosti da li želite da istaknete ili ne bradu.

Ovalni oblik lica

Idealna frizura za ovak oblik lica – frizure sa isticanjem volumena. Imati ovalni oblik lica i bujnu kosu je savršen spoj. A ukoliko je vaša kosa družine do ramena napravite bočni razdeljak i zasenite sve svojom bujnom kosom. Keri Vošington spada u one dame koja ima kosu bogatu volumenom s toga je odličan primer za idealnu frizuru ovalnog oblika lica. 

Izduženi oblik lica

Idealna frizura za ovak oblik lica – frizure dužine do ramena. Najprihvatljivija frizura za ovaj oblik lica je dužine između brade i ramenam, nešto poput frizure Keli Roluland. Ukoliko želite da dobijete na širini lica jednostavno napravite blage talase u kosi.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com