Inspiracija

Frizure kroz godine: 1980-1990.

frizure kroz godine

Frizure koje su se nosile tokom osamdesetih godina između ostalog su i asimetrične polu-podignute frizure, “the mullet” stil, visoko podignuta kosa, crvene lokne i mnoge druge o kojima možete pročitati nešto više u nastavku.

frizure osamdesetih godinaOvo su frizure osamdesetih godina

Edgy Shag

Duga kosa i razbarušen stil odlikuje edgy frizuru koju je rok gitaristkinja Džoan Det ponela na efektan način.

,Svi ljubitelji rok zvuka upravo su ovakvu frizuru i nosili.

Topknot

Visoko podignuta kosa u punđu nekada se smatrala kao frizura “lenjih” dama.

Početkom osamdesetih se to menja. Topknot postaje moderna frizura za čiju je popularizaciju zaslužna i manekenka Iman koja ju je fantastično iznela.

frizure osamdesetih godinaAsymmetrical Updo

Asimetričnost “vlada” početkom osamdesetih u raznim oblicima. Kada god su želele da privuku pažnju žene su birale ovaj tip stilizacije kose.

Girl-Next-Door Hair

Glumica Bruk Šilds bila je glavna inspiracija kod ženske populacije da neguju svoju dugu kosu i akcenat stavljanju na njen prirodan volumen.

The Mullet

Ne tako slavna frizura osamdesetih godina jeste upravo “the mullet”. Ova muška frizura počinje da privlači pažnju onda kada je nose i žene. 

frizure osamdesetih godinaWrapped Up

Velika kraljica popa Madona je doprinela da se na listi popularnih frizura nađe i ona koja je podrazumevala marame u kosi. Mnogo je načina na koje možete stilizovati omiljenu maramu u vašoj kosi.

Crimped

Još jedan “nesrećni” trend kada je kosa u pitanju, a ostao je upamćen u drugoj polovini osamdesetih.

Red Ringlets

Pravo osveženje su crvene lokne koje su 1987. godine u provom planu, a najbolje ih je nosila glumica Moli Ringvald.

frizure osamdesetih godinaFeathered Bangs

Sara Džesika Parker promoviše “tršave” šiške, a uz njenu kovrdžavu kosu zaista su i privukle pažnju. Glumica Heder Loklir sa nešto blažom verzijom ovih modernih šiški.

Gelled Curls

Da biste poneli ovako besprekornu frizuru kao Džulija Roberts bili bi vam neophodni efektni preparati za stilizovanje kose. Kraj osamdesetih upravo beleži ovakva stilizacija kose.

Regal Short Cut

Mnoge poznate dame diktirale su kako modne tako i trendove kada je reč o lepoti. Upravo je tako i princeza Dajana uticala na žene da kosu stilizuju poput nje. Za ovu frizuru zaslužan je bio frizer Sem Maknajt.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com