Inspiracija

Najbolje frizure Odri Hepbern

najbolje frizure odri hepbern

Neko ko se smatra večitom inspiracijom kada je o modi i stilu reč i neko ko važi za divu svakako je Odri Hepbern. Oduvek je važila za ikonu stila i bila je sinonim za eleganciju. Neke od prvih asocijacija na Odri su nam: mala crna haljina, film “Doručak kod Tifanija”, tamne obrve, ali i njena “čokoladna” kosa. Evolucija njene kose tokom decenija je naša današnja inspiracija. Iz filma u film prilagođavala je svoju frizuru, ali je zanimlivo to da je uvek ostala dosledna svojoj tamnoj boji kose. Ima nešto beskrajno lepo u vezi sa njom. Slažete se? U nastavku teksta ćemo se osvrnuti i na frizure Odri Hepbern koje su večita inspiracija.

najbolje frizure odri hepbernBila je glumica krhke i nežne spoljašnosti kao i ambasadorka Unicefa. Prva velika ljubav u njenom životu bio je balet koji je nažalost morala da napusti jer je sa svojom visinom od 170 cm bila previsoka.

Odri kao večita inspiracija

“Lepota žene nije u odeći koju nosi, njenoj figuri ili frizuri. Lepota žene se ogleda u njenim očima, jer su ona vrata njenog srca, mesto gde ljubav počiva. Lepota žene nije u njenoj spoljašnosti, nego se prava lepota žene ogleda u njenoj duši. To je pažnja koju ona nesebično pruža, ljubav koju ona pokazuje. Lepota žene se povećava kako godine prolaze” – samo su deo njenih citata kojih se i danas sećamo.

crna kosa odri hepbernKo god da je pogledao film “Praznik u Rimu” ne može da zaboravi slavnu scenu kada Odri ulazi kod frizera i skraćuje svoju kosu kako bi proslavila slobodu. Reč je o frizuri sa kratkom kosom i ravnim šiškama, tj. popularnoj pixie frizuri koju je proslavila ova glumica upravo sredinom pedesetih godina. U filmu “Sabrina” Odri je imala sjajnu transformaciju – od neprimetne i obične devojke do otmene i prefinjene dame. Šezdeset godina kasnije frizura koju je imala u ovom filmskom ostvarenju nas vezuje za njen legendarni glamurozni izgled.

stilizacija kose odri hepbernGodine 1957. njenu karijeru obeležila je uloga u filmu “Ljubav po podne” i njeni elegantni talasi u kosi koji su je činili pravom damom. Reč je o bezvremenoj šik frizuri, zar ne? Iste godine na filmskom platnu prikazivao se i film “Smešno lice” u kojem je nekoliko neobičnih transformacija kada je reč o kosi imala Odri. Nama je posebno omiljena zalizana punđa koju je nosila uz ukrasni detalj u kosi.

Najpoznatija uloga u filmu “Doručak kod Tifanija”

stil odri hepbernMnogi kažu da je 1961. godine doživela vrhunac karijere zbog uloge u filmu “Doručak kod Tifanija”. Pamtimo ovu ulogu po maloj crnoj haljini, i prepoznatljivoj frizuri koju je nosila uz nju. Tamna boja kose prošarana svetlijim pramenovima dala je pravo osveženje njenom izgledu. Visoka punđa iz ovog filma važi za jednu od najpopularnijih kada su filmska ostvarenja u pitanju. Mnogi su pokušali da ponesu ovakvu frizuru ali nikome nije pošlo za rukom da je na ovako elegantan način iznesu kao Odri. Dve godine kasnije gledali smo je u filmu “Charade” gde je nosila punđe sa kosom punom volumena.

“Moja lepa gospođice” ostvarenje upamćeno je po frizuri koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U isto vreme fascinantna i glamurozna frizura. Sasvim sigurno se dobar tim profesionalaca potrudio da se o ovoj frizuri priča decenijama unazad. I za kraj jedna od nama posebno dragih frizura je ona iz filma “Kako ukrasti milion” 1966. godine. Klasičnu kratku frizuru Odri je modernizovala zahvaljujući zulufima koji su joj davali poseban pečat. Francuski frizer koji je bio zadužen za ovaj njen izgled je frizuru nazvao ″Coupe Infante ’66″.

Koja frizura Odri Hepbern je vama najlepša?

Do neke nove inspiracije o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com