Inspiracija

Najbolje frizure Elizabet Tejlor

frizure elizabet tejlor

Velika holivudska diva Elizabet Tejlor važi za jednu od najpoznatijih imena koja je plenila svojom lepotom. Njeno ime je sa njenom popularnošću postalo sinonim za eleganciju i glamur. Upravo sa ta dve reči možemo opisati i njen stil. Smenjivali su se kako elegantni tako i glamurozni stajlinzi.

Frizure Elizabet Tejlor su naša današnja inspiracija.

frizure elizabet tejlorTokom tinejdžerskih dana Elizabet je sa ponosom nosila svoje talase u kosi, a često je na glavi nosila i jednobojne trake za glavu. Početkom pedesetih godina pamtimo je sa kraćom frizurum gde su u prvom planu bile opet njene lokne. Svoja elegantna izdanja upotpunjavala je sa dijamantskim nakitom.

Kada su njena pojavljivanja na premijerama filma u pitanju znala je da kosu nosi podignutu i sklonjenu sa lica. Tijara je često bila neizbežan detalj. Na pojavljivanju sa svojim suprugom Edijem Fišerom na jednoj dobotvornoj večeri nosila je belu haljinu od čipke. Uz tu toaletu odlučila je da kosu učini bujnijom tako što je nosila natapiranu kosu sa tijarom iz devetnaestog veka. Ta tijara je na aukciji koštala 4.000.000 funti.

Njena kratka ženstvena kosa u vidu boba gde je akcenat na volumenu svakako se ubraja u jedne od najlepših frizura koje su nosile glumice Zlatnog Holivuda. Na filmskom platnu varirale su stilizacije ali je Elizabet uvek negde ostala dosledna svojoj prirodnoj boji kose. Kada su njene uloge u pitanju svakako ne možemo a da se ne osvrnemo na njen izgled u filmu o Kleopatri. frizure elizabet tejlor

U ovom filmskom ostvarenju glumica je nosila pletenu periku koja će ostati zauvek upamćena u istoriji filmskih frizura.

U bogatoj evoluciji frizura Elizabet Tejlor je volela da nosi i cveće u kosi, kako na crvenom tepihu, tako i na samom filmskom platnu.

Punđe su neizostavne bile bilo one klasične bilo ukrašene upečatljivim aksesoarima i perjem u kosi.

Već smo pomenuli da je Elizabet bila jedna od onih dama koja je uvek nosila elegantnu odeću, a govorilo se i to da su njeni najbolji prijatelji bili dijamanti. Tokom njenog života, a i nakon njega ostaje da se i muška populacija i ženska divi njenoj jedinstvenoj lepoti. Ono što je sigurno jeste da će uvek biti velika inspiracija mnogim umetnicima, a žene će nositi frizure poput njenih i ubuduće.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com