Inspiracija

Moderne i jednostavne punđe za dugu kosu

punđe za dugu kosu

Ako si jedna od onih dama sa dugom kosom onda je ovo tekst za tebe. Ponekad je dovoljno da frizura koju nosimo učini da naš celokupan stajling izgleda atraktivno. Međutim, čuveni su oni “loši hair dani” kada je sve što želimo frizura koja će se stilizovati brzo, a da izgledate moerno i lepo.

Upravo je punđa jedna od najidealnijih i najjednostavnijih frizura za “bad hair day”. Punđa sklanja kosu sa lica baš kao i jednostavni konjski rep. Takođe je frizura koju možete poneti uz sve odevne komade i za sve prilike. Savršena stilizacija duge kose svakako je punđa. Mnogo je ideja na koji način ih možete napraviti, a mi vam dajemo nekoliko modernih predloga.

punđe za dugu kosu

Dvostruke punđe

Dvostruke punđe – predlog 1

Duple punđe su mladalačka frizura koja se može napraviti na nekoliko načina. Nosite ih visoko podignute na samom temenu sa strane ili nisko. Kod ove frizure je dozvoljen čuveni “messy” efekat jer i tako izgleda veoma atraktivno.

Dvostruke punđe – predlog 2

Možete se odlučiti za “messy” izgled ili pak onaj gde je kosa uredno zaglađena. Takođe možete da ostavite nekoliko pramenova kose raspuštene oko lica, stvarajući efekat uokvirivanja. Ukoliko imate posvetljene pramenove onda je to još jedan “plus” da se odlučite za ovu stilizaciju punđe.

punđe za dugu kosu

Uvrnuta punđa

Uvrnuta punđa – predlog 1

Uvrnuta punđa je odlična alternativa klasičnoj punđi koja svaku odevnu kombinaciju čini atraktivnom. Pravi se tako što se kosa uvrne sa obe strane lica, a zatim formirate punđu. Ovde je ključno i to da kosu podelite na srednji razdeljak.

Uvrnuta punđa – predlog 2

Sa dugom kosom, imate mnogo raznovrsnosti sa stilizovanjem ove frizure. Frizura je idealna za postizanje uglađenog izgleda, što je odlično za svečane prilike. Ova stilizacija je pogodna za one dame koje imaju prirodno ravnu kosu.

punđe za dugu kosu

„Urolana“ niska punđa

“Urolana” niska punđa – predlog 1

Niska punđa je frizura koja nema “rok trajanja”. Jednostavna je za postizanje, a izgleda neverovatno elegantno, stvarajući uredan i uglađen izgled idealan za sve prilike. Ova frizura je takođe i odličan predlog za svadbe i mature.

“Urolana” niska punđa – predlog 2

Takođe, frizura je idealna za pravljenje za sve teksture kose, iako je dodatno lakše postići zaglađen izgled na ravnijim tipovima kose. Možete ostaviti nekoliko pramenova kose raspuštene oko lica da biste ga uokvirili.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com