Saveti

Tajne lepe kose Sindi Kraford

tajna lepe kose sindi kraford

„Ako svojoj kosi date malo više ljubavi kako starite… biće vam zahvalna na tome“. – jedna je od parola popularnog supermodela, Sindi Kraford.

tajne lepe kose sindi krafordJedna od poznatih ličnosti kojoj je zaštitni znak njena kosa upravo je Sindi. Tokom njene cele karijere pratila ju je duga bujna kosa koja uvek izgleda besprekorno.

Manje je više za Sindi

„Ne volim mnogo proizvoda u mojoj kosi, ali proizvod bez kojeg nikako ne mogu jeste sredstvo za zaštitu od toplote. Sprej uvek nanosim na kosu osušenu peškirom pre sušenja.”

„Svoju kosu morate više da negujete kako starite“.

Za njen neodoljiv volumen zaslužni su čuveni “čičak vikleri” na koje umotava pramenove kose na koje je prethodno nanešen lak za kosu.

Ključno je koliko često perete kosu

Sindi nije ljubitelj svakodnevnog pranja kose. Predlaže 1-2 puta nedeljno pranje kose, u zavisnosti od toga koliko vam se kosa masti.

Pitate se kako će minimalno pranje učiniti da kosa izgleda lepo? Isplanirajte rutinu feniranja koja vam odgovara.
„Nosiću je prvog dana prosušenu fenom (jer moja kosa ima prirodan talas, posebno na krajevima), a već drugog ili trećeg dana ću talase definisati peglom za kosu“.

Svaka žena mora da ima češalj sa širokim zupcima

“Ja sam veliki ljubitelji češlja sa širokim zupcima kada je u pitanju raspetljavanje mokre kose. Ja koristim češalj dok je balzam još na kosi. Počinjem od vrhova kose i idem do korena, završavajući laganim potezima po celoj dužini, od korena do krajeva. Ovo drastično umanjuje kidanje ili pucanje kose.”

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com