Inspiracija

Magičan sastojak Blonde Absolu linije

runolist sastojak blond absolu linije

Priča o lepoj kosi je više od priče o trendovima. Priča o lepoj kosi je spoj prirode, tehnologije i iznad svega ljubavi prema sebi. Danas je u fokusu Blonde Absolu linija i neverovatna priča o edlweiss cvetu (runolistu) koji je deo ove linije.

runolist sastojak blond absolu linijeOvaj delikatan planinski cvet raste u Alpima i Sibiru.

Poseban kultni status ima u Švajcarskoj. Ima zvezdasti oblik i raste na 2000-3000 metara nadmorske visine. Uprkos nežnom izgledu veoma je otporan i to ga čini posebno zanimljivim u svetu kozmetike i anti-ageinga.

Ovaj cvet takođe ima više imena, zovu ga srebrna zvezda, večiti cvet Alpa, malo lavlje stopalo…

Za ovaj cvet vezuju se i razni mitovi. Čest je upravo onaj koji govori o tome da cvet raste na najzabačenijim i teško dostupnim mestima. Pa tako legenda kaže da je jedan mladić da bi dokazao svoju ljubav voljenoj bio spreman da se penje po opasnim stenama. O tome je  i napisan roman 1861. godine.

Njegove lekovite blagodeti su opevane u pesmama. Setite se klasika iz 1970. godine “Asteriks u Švajcarskoj”, kada Asteriks i Obeliks idu u potragu za ovim cvetom kako bi napravili protivotrov.

Recite zbogom bakarnim i žutim tragovima u kosi – uživajte u svojoj prelepo plavoj boji sada uz BLONDE ABSOLU by Kerastase. Tehnologija koja je čini posebnom sadrži:

hijaluronsku kiselinu – jača strukturu vlasi, sprečava lomljenje i hidrira kosu.

edelweiss cvet – bogat antioksidantima, utiče na mekoću kose.

ultra-ljubičaste neutralizere – visoko koncetrovani pigmenti koji otklanjaju žute i bakarne tonove.

Ova linija u svojoj paleti sadrži: Ljubičastu kupku Blonde Absolu Violet protiv bakarnih tonova, Kupku Blonde Absolu Lumiere za posvetljenu i kosu sa pramenovima, za sve tipove kose, Ljubičastu masku Blonde Absolu Violet protiv bakarnih tonova za posvetljenu, blond kosu sa hladnim pramenovima, Cicaplasme Univerzalan serum koji štiti od toplote – za posvetljenu kosu i kosu sa pramenovima i Cicaflash Intenzivnu negu za posvetljenu kosu ili kosu sa pramenovima –  koji u kombinaciji sa Ultra Violet kupkom čini da kosa bude 16 puta otpornija na lomljenje. Ostavlja kosu 92% više hidriranom ako se koristi sa kupkom Lumiere i čini kosu 8 puta sjajnijom ako se koristi sa istom kupkom.

Da li ste spremni da uživate u svojoj predivno plavoj boji? Kerastase linija dostupna je u našem salonu u Belvilu i na našem shopu.

SVE PROIZVODE IZ LINIJE BLOND ABSOLU MOŽETE PORUČITI OVDE. 

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com