Žene su nosile pletenice hiljadama godina unazad širom sveta. Pletenice su takođe savršene za skoro svaku priliku. Bilo da ste u kancelariji, u školi, u teretani ili čak na venčanju, postoji frizura sa pletenicama koja je idealna za vas. Još bolje, u zavisnosti od vašeg tipa kose, pletenice mogu zaštititi vaše pramenove od oštećenja.

Ako volite pletenice i punđe ova frizura može biti savršen izbor za vas. Podelite kosu u četiri dela, ispletite pletenice koje ćete potom stilizovati u punđu.

Za one dame koje hoće da im fokus bude na dužini kose predlažemo ovu frizuru. Ravnomerno kosu podelite u dve sekcije, napravite „holandske“ pletenice tako da gumicama vežete dva repa na polovini pletenja.

Frizura sa pletenicama gde je pola kose ispleteno, a pola pušteno može iz ležerne preći u svečanu. Idealna je i kao predlog za svadbenu frizuru.

Napravite od kose pletenicu koja je stilizovana u krunu. Možda malo zahtevnija frizura, ali zaista vredna da se isproba, naročito za neke elegantnije prilike. Ukrasite je dodatno nekim atraktivnim detaljima.

Ako imate kratku kosu, budite sigurne da možete napraviti pletenice. One će biti samo nešto kraće i manje upečatljive, ali ništa manje atraktivne.

I za kraj, još jedna vrsta „holandskih“ pletenica. Holandska pletenica se ponekad naziva „obrnuta francuska pletenica“. To je odličan način da standardnu frizuru sa pletenicama podignete na viši nivo ili napravite duple pletenice za neku svečanu priliku.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com