Inspiracija

Elegantne frizure koje otkrivaju lice

frizure koje otkrivaju lice

Bilo da imate gustu ili tanku kosu sigurno da ste tragale za onom pravom i idealnom frizurom za vas koja će biti elgantna a ujedno da otkriva crte vašeg lica. Izdvojili smo pet frizura koje nikada ne izlaze iz mode, a vi izaberite onu posebnu za vašu svečanu priliku.

frizure koje otkrivaju liceElegantna niska punđa

Idealna za kraću kosu, koju ne možete vezati u rep. Niska, elegantna punđa je šik način da stilizujete kosu za bilo koju posebnu priliku, naročito ako je reč o frizuri za venčanje ili pak maturu. Možete izvući kraće pramenove sa strane i uviti ih u talase, a možete i birati da li ćete kosu podeliti na bočni ili srednji razdeljak.

Opuštena niska punđa

Ako vam je kosa gusta i “teška”, pokušajte da je podelite u dve sekcije. Sa donjim slojem napravite punđu na potiljku, a zatim omotajte gornji sloj sa obe strane oko vrha punđe i pričvrstite ukosnicama. Ukoliko vam prilikom stilizacije neki pramen “pobegne” neka on bude pušten sa strane. Dobijate romantičnu i modernu frizuru.

Punđa “ananas”

Pokupljena i visoko podignuta kosa u vidu punđe pod modernim nazivom “ananas” gde je prekrivena gumica kojom ste je vezali je uvek nepogrešiv izbor za sve svečane prilike. Mnoge poznate ličnosti su baš ovu frizuru birali za svoja elegantna pojavljivanja, pa zašto onda ona ne bi bila i vaš izbor.

frizure koje otkrivaju licePletenica i punđa

Ova malo zahtevnija 2 u 1 frizura podrazumeva jednu deblju pletenicu sa strane koja se završava u nisku punđu. Poseban efekat mogu dati obojeni pramenovi u atraktivnoj nijansi ili pak beli detalji ukoliko ovu frizuru birate za svoje venčanje.

Dve punđe

Gde je jedna pletenica tu je i druga. Jedna ispod druge ukrašene velikim jednostavnim, a opet efektnim šnalama su odlične za dame sa dugom kosom. Ova frizura može biti nosiva u svim prilikama, dovoljno je da je osvežite aksesoarima i detaljima za kosu.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com