Transformacija

Šta treba da znate pre prvog farbanja kose

pre prvog farbanja kose

Ako se do sada nikada niste prepustili čarima farbanja kose onda verovatno osećate veliko uzbuđenje. Pred vama je velik izazov, a evo na šta treba posebno da obratite pažnju.

šta treba znati pre prvog farbanja koseProcenite održavanje pre prvog farbanja kose

Određeni tretmani zahtevaju više održavanja od drugih, pa je važno da to uzmete u obzir kada birate boju. Prosečno vreme za popravku korena je obično četiri do šest nedelja. Bez obzira koliko dobro brinete o svojoj kosi, izbeljivanje je neizbežno, a pošto kosa raste oko jedan centimetar svakog meseca, morate da redovno obnavljate boju. Ako nemate vremena da se toliko posvećujete održavanju, birajte nijansu koja je najpribližnija vašoj prirodnoj boji kose. Naročito je za vas dobar izbor ombre tehnika jer on može da se obnavlja na šest meseci.

Balajaž je tretman koji se najlakše održava

Najlakši tretman održavanja je svakako balajaž na prirodnoj boji kose. On je najbolja opcija jer dobijate željenu boju i pramenove, ali je takođe laka za održavanje. Možete pustiti da balajaž “izraste” ukoliko više ne želite da obnavljate ovu tehniku farbanja i vratite se svom prirodnom izgledu.

Crvene nijanse se najteže održavaju

Ako tražite crvenu nijansu za lako održavanje, probajte sa nijansom “đumbir”. Željenu crvenu boju je najteže dobiti, a ako želite da postanete “crveni”, budite strpljivi i uporni.

Ponesite slike sa sobom pre prvog farbanja kose

Uvek treba da ponesete fotografije željene boje. Ponekad vaša definicija “plavuše” može biti drugačija od definicije vašeg frizera. Slike su zato odličan predlog.

Imajte na umu svoje tonove kože i prirodnu boju

Jedan i od najbitnijih koraka pri odabiru željene boje. Ukoliko niste sigurni koje nijanse vam najviše pristaju konsultujte se sa svojim frizerom i neka vam on da najbolje predloge.

Možda nećete dobiti boju koju želite pri prvom pokušaju

Prelazak od tamnosmeđe kose do prelepe svetle plavuše je putovanje sa više stanica. Kosa mora da prođe kroz sve svoje osnovne tonove da bi dostigla željeni izgled.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com