Inspiracija

Balajaž pramenovi kao jesenji trend

balajaž tehnika pramenovi kosa

Za osunčane, žive boje, ručno oslikana tehnika isticanja poznata kao balajaž je pravi izbor. Ova popularna tenika je jedna od glavnih trendova gotovo svake jesenje sezone. Balajaž pramenovi omogućavaju koloristima da dodaju više boja kosi, što rezultira višedimenzionalnim izgledom. Jedna od najvažnijih činjenica je da se nakon balajaža ne obavezujete da posećujete salon makar tri do četiri meseca.

Balajaž podrazumeva farbanje svetlih nijansi duž površine kose, čime se stvaraju meko pomešani pramenovi fokusirani na srednje dužine i vrhove kose. Savršen je za jesen jer daje prirodan, svež izgled nakon leta i osunčan izgled sa malo više "dubine" u korenu.

balajaž tehnika pramenovi kosa

Balajaž pramenovi trend među tehnikama kolorizacije ove jeseni

Pepeljasta bronde

Pepeljasta bronde nijansa Dženifer Lopez je preporuka za prirodne smeđokose dame. Da bi dobio ovaj ton, kolorista mora da "podigne" svetle delove do najsvetlije bledoplave. Iako je tehnički veoma svetla plava u pitanju, dovoljno je prigušena sa pepeljastim tonovima da bi se mogla nositi za jesen.

Klasična medena brineta (slika Džesika Alba)

Kalifornijska medena brineta bez napora - ova boja ima savršenu količinu zlatnoplavih pramenova za osveženje prirodne boje kose koju glumica Džesika Alba ima. Ova nijansa se lepo prilagođava na skoro svaku prirodnu brinetu. Toplina istaknutih delova će održati da kosa izgleda blistavo tokom hladnijih meseci.

Izdvojili smo vam nekoliko inspirativnih ideja na koji način možete vi svoju kosu posvetliti uz pomoć balajaž tehnike. U galeriji pronađi svoju idealnu nijansu kojom svoju kosu možeš posvetliti i dati joj poseban izgled tokom jesenjih meseci.

Više o balajaž tehnici možeš pročitati OVDE.

Zablistaj uz svoj novi balajaž!

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com