Wedding blog

Rutina nege kose pre venčanja

rutina nege kose pre venčanja

paolla wedding blogDa li ste uzbuđeni zbog vašeg najlepšeg dana u životu? Danas vam dajemo savete kako bi trebalo da izgleda rutina nege kose pre venčanja.

Pripreme za venčanje bi trebalo da započnu nekoliko meseci pre zakazanog datuma. Drage naše buduće neveste, mi vam savetujemo da počnete adekvatnoda negujete ne samo svoju kožu već i kosu. Sada se nega kože i kose pre venčanja kod kuće može obaviti sa velikom lakoćom ako znate nekoliko saveta i rutina koje možete dosledno pratiti. Tu smo da stavimo malo veći naglasak na negu kose pre venčanja kod kuće kao biste na kraju dobili kao krajnji rezultat kosu iz snova na vaš veliki dan .

Zašto je rutina nege kose pre venčanja važna?

Nega kose za mladu je podjednako važna kao i nega kože jer čini da izgledate savršeno i tako lepo na dan venčanja. Upuštanje u negu kose pre venčanja kod kuće ne mora biti prezahtevan, ključno je da uživate u svakom koraku nege. Preporučujemo da sa celokupnom negom kose pre venčanja krenete najmanje šest do sedam meseci pre dana venčanja kako biste dali dovoljno vremena da se vaše vlasište i kosa poprave i izgledaju besprekorno.

Rutina nege kose pre venčanja:

rutina nege kose pre venčanjaKorak 1: Namažite kosu uljem

Jedan od najboljih koraka za negu kose pre venčanja je masaža vlasišta i kose uljem. Za masažu uljem možete odabrati bilo koje ulje po vašem izboru kao što je kokosovo ulje, arganovo ulje, ricinusovo ulje. Obavezno malo zagrejte ulje, a zatim počnite da masirate kožu glave kružnim pokretima. Masaže toplim uljem podstiču cirkulaciju krvi u vašem skalpu, što na kraju popravlja pramenove vaše kose. Međutim, uzdržite se od mazanja kose noću. Umesto toga, uradite to ujutru i držite nekoliko sati pre nego što ga isperete šamponom i balzamom.

Korak 2: Koristite kupku i negu za kosu koja je isključivo namenjena vašem tipu kose

Najvažnija stvar koju treba uraditi za negu kose pre venčanja kod kuće je da prestanete da koristite proizvode koje vam je neko preporučio, već one koji odgovaraju potrebama i tipu vaše kose. Investirajte u proizvode koje vam i mi možemo prporučiti u našem Paolla salonu. Dva ključna proizvoda su svakako kupka i nega, a rutinu nege kose možete dopuniti i ostalim preparatima, što je samo dodatni plus za vašu kosu.

Korak 3: Uvek koristite serume za kosu

Kada završite sa pranjem kose, uvek završite rutinu sa serumom za kosu. Serumi mogu učiniti čuda za vašu kosu na mnogo različitih načina. U zavisnosti od vašeg tipa kose, morate odabrati serum koji pomaže u dodavanju sjaja, smanjenju kovrdžanja i poboljšanju prirodne teksture vaše kose. Upotreba seruma za kosu jedan je od najboljih saveta za negu kose za buduću mladu jer održava vašu kosu zdravom štiteći je od oštećenja.

Korak 4: Nanesite masku za kosu najmanje jednom nedeljno

Baš kao što smo rekli za kupke za kosu isto važi i za masku. Izaberite onu koja je adekvatna za vaš tip i potrebe kose.

Dodatni saveti za negu kose pre venčanja

Ako držite dijetu pre vančanja neka ona obavezno bude hranljiva
Ono što jedete svih meseci pre dana venčanja će napraviti ogromnu razliku u zdravlju vaše kose i opšte zdravlje. Nega kose za mladu direktno je povezana sa hranom koju konzumirate tokom dana. Stoga, morate da detoksikujete svoje telo i da se pobrinete da vaša ishrana bude bogata orasima, jajima, povrćem, itd.
Hidratacija je bitna
Jedna od najosnovnijih stvari za negu kože i kose je da pijete najmanje 2 litra vode svakog dana. Voda za piće će vašoj kosi dodati vlagu iznutra. Takođe, održavanje hidratacije će izbaciti toksine iz vašeg tela, smanjiti suvoću vlasišta i podstaći rast kose od korena. Kada imate dobro hidrirano telo, to takođe poboljšava kvalitet vašeg sna, što na kraju pomaže u stalnom rastu kose.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com