Trendovi

Najbolje frizure Princeze Dajane

princeza dajana najlepše frizure

“Biti princeza, nije ono što svi misle da jeste”, princeza Dajana.

Istočni London 1990.godine i studio prepun magova modne umetničke scene. Frizer Sem Meknajt upravo je doleteo iz Njujorka na sastanak i novi radni zadatak sa kreativnim timom magazina “Vogue”. U studiju vlada radna atmosfera. Stilistkinja Anna Harvi, šminker Meri Grinvel i fotograf Patrick Demaršelije svu svoju pažnju usmeravaju na fotografisanja za novi broj. Modeli su Viktorija Lokvud, prva supruga Dajaninog brata Čarlsa i Lejdi Sara Amstrong Džons, ćerka princeze Margaret.

Zanimljiva priča o čuvenoj frizuri

frizure princeze dajane vogueSem je nakon fotografisanja prve dve dame izjavio: “Rečeno nam je da imamo još nekog za fotografisanje, ali ne znam ko je to”, u tom trenutku Dajana je ulazila u studio. Semovi prvi utisci su bili da je princeza puna energije i da ima očaravajući osmeh. Neko vreme Dajana je razgovarala sa Semom o najrazličitijim stvarima, a onda je usledilo pitanje, čiji je rezultat na noge digao celu kraljevsku palatu, “zapalilo” medije, a njen modni stil učinio vanvremenskim i postavio je za večnu modnu inspiraciju.

– Šta bi ti uradio sa mojom kosom da možeš da uradiš šta god želiš? – pitala ga je Dajana.

On je odmah odgovorio:

– Skratio bih ti kosu.

Dajana nije mnogo razmišljala i prepustila mu se.

Sem je stavio plastičnu kesu na njenu glavu, spustio je do ramena i odsekao kosu. Dajani je savršeno pristajala nova frizura, a Sem je na sve to dodao – “Očigledno si spremna za promenu”.

“Kosa je važan deo fizičkog izgleda svake žene, ali i onoga kako se ona oseća”, izjavio je Sem.

Do kraja njenog života Sem je bio njen glavni frizer, dok je sa bojom kose eksperimentisao kolorista Danijel Galvin.

frizure Princeze DajaneOno što su svi primetili to je da je nova frizura Dajani dala novi izgled, ali i neodoljivo sampouzdanje. Dajana je ubrzo naučila da sama stilizuje svoju kosu, i veoma je u tome uživala, stiliste je angažovala kada je bilo potrebno doterati dužinu, boju ili kada je prilika to zahtevala.

Dajanina nova frizura je naišla na negodovanje kod kraljevske porodice, gde su žene do tada nosile samo frizuru oblika kacige i klasičan minival. Oštro sečena, očaravajuće boje, pomalo tršava, Dajanina frizura je bila još jedan dokaz njene “nepuslušnosti”.

///

Frizure Princeze Dajane su bile inspiracija

U nekoliko intervjua Sem je navodio kako je tokom svoje karijere radio sa puno modela. Isticao je saradnju sa Lindom Evanđelistom, Evom Hercigovom i Dajanu je upravo poredio sa njima. Nazivao ih je Amazonkama, neverovatne lepote, hrabrim ženama koje se ne plaše da budu ono što jesu.

Jednom prilikom videvši je kako izlazi iz teretane rekao joj je: “Izgledaš tako prirodno i sijaš!”. Na to mu je Dajana odgovorila: “Seme, oni ne žele da mene vide ovakvu, u trenerci, oni žele princezu Dajanu!

frizure Princeze DajanePo Semovim rečima Dajana je bila zanosna u svom stilu do samog kraja.

Uvek elegantna, uvek vedra.

I danas Dajana je inspiracija mnogih, pa i Vojvotkinji od Kembrdiža, supruzi njenog sina Vilijama. Kejt Midlton često inspiraciju za modne autfite upravo pronalazi u stilu princeze Dajane.

Ko zna, možda nas nekad iznenadi i nekom kratkom frizurom. Princeza je 1997. godine poginula u automobilskoj nesreći u Parizu.

///

Danas smo želeli da vam ispiričamo nešto drugačije, nešto gde istorija priča za sebe, nešto u čemu i vi možete pronaći delić sebe.

frizure Princeze DajaneNeretko životni izazovi od nas zahtevaju nove i drugačije verzije nas samih, tada je pravo vreme za promenu, novu frizuru, nadogradnju stila… Ne plašite se da pokažete novu i bolju verziju sebe. Tu smo za svaki stilski savet.

Dajana je neko je ko je savršeno nosio i dugu kosu, punđe, šiške, ali je kratka kosa ono po čemu je ostala prepoznatljiva.

Sigurni smo da su vas ove najlepše frizure Princeze Dajane uverile da kratka kosa daje poseban ženstven pečat izgledu.

Do neke nove inspiracije,

Vaša Paolla

Izvor fotografija: harpersbazaar.com