Trendovi

Frizura i šminka za svadbu

frizure i šminka za svadbu i venčanje

Želite da ispratite trendove za ovu godinu kada je reč o frizuri i šminci za svadbu? Ono što biste morali da znate jeste da je prirodan izgled uvek nepogrešiv izbor kada je reč o makeup-u.  Ključno je to da koža lica treba da izgleda sveže i negovano. Najbolja preporuka je da bar dva meseca pred vaš najlepši dan kožu lica rednovno negujete preparatima na bazi seruma koja će učiniti da i vaša šminka izgleda besprekorno.

Kada je reč o beauty trendovima za venčanje u nastavku vam predstavljamo neke od onih koje bi trebalo da podrazumevaju vaš svadbeni look.

Šminka za svadbu

sminka za svadbu i venčanjeOve godine mnogo nevesta žudi za postizanjem baršunaste kože. Ova svestrana tehnika je savršen balans blistave i mat kože kojoj nijedna dama ne može odoleti. Isticanje obraza je jedan od ključnih saveta poznatih šminkera. Popularne su živopisne nijanse, poput pastelne ružičaste, kao i smelijeg rumenila, kao što je nijansa nešto poput “čokoladne trešnje”.

Kremasta rumenila su odlična za svadbenu šminku jer su neverovatno raznovrsna i daju koži svež i zdrav finiš. Ove sezone vraća se dašak ružičaste – sveže i rumene sa kombinacijom ružičaste čak i na očima.

Šminkeri se slažu da će konture imati prirodniji pristup ove godine. U trendu su veoma lagane, prirodne konture, ako se odlučite za konturisanje. Veoma mala svetla kontura pomaže u oblikovanju i naglašavanju karakteristika na licu.  Preporuka je da koristite mat bronzer za mekšu aplikaciju.

A koji su to trendovi kada je reč o senci za oči? Mnoge neveste se ne šminkaju svakodnevno, tako da one uvek žele da oči naglase nekim suptilnim i neutralnim senkama. Šampanjac, bronza i zlato su najbolje nijanse za postizanje suptilnog izgleda, posebnog za dan venčanja.

Kada govorimo o izgledu obrva trenutno smo se našli između trenda debelih obrva od pre nekoliko godina i tankih obrva 90-ih. Cilj je da obrve izgledaju što je više moguće prirodnije. Nećete pogrešiti ukoliko ih uredno definišete i nanesete gel za obrve kako bi one izgledale baš onako kako ste ih stilizovali tokom celog dana.

I za kraj, kao glavni pečat celog make up izgleda jesu usne. Trenutno je glavni trend da usne budu u ružičastoj boji sa primesama sjaja. Nežna ružičasta je uvek dobar izbor. Na raspolaganju je mnogo nijansi ružičaste i svakome od nas pristaje neka druga nijansa. Odluči se za onu koja je tebi idealna.

Frizura za svadbu

Kada su frizure u pitanju ove godine najpopularnije su frizure koje podrazumevaju konjski rep. Bilo da je reč o visoko podignutom konjskom repu, onom koji odiše glam stilom ili pak nisko vezanoj kosi, ovo je definitivno najbolja frizura za venčanje. Na vama je da se odlučite da li će on odisati elegantnim stilom ili ste više verni nekom klasičnijem izdanju.

Podjednako neveste biraju da im kosa bude ravna, ali i sa nekoliko definisanih talasa. One dame koje imaju nešto kraću kosu odlučuju se za nadogradnju kako bi mogle da zablistaju sa svojim svadbenim bujnim konjskim repom.

Ostali trendovi koji se tiču frizure za svadbu jesu da su punđe itekako na samom vrhu liste kada je o popularnim frizurama reč. Neizostavni su detalji u kosi koji podrazumevaju ukrasne šnale, trake ali i svetne detalje u vidu prirodnog cveća ili ukrasnih traka.

 

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com