Transformacija

Boje koje čine kosu tankom i one koje je ne čine

boje kose koje čine kosu tankom

Iako je priroda učilila svoje kada je reč o boji i teksturi kose svi mi želimo neke promene kada je o kosi reč. Oni sa kovrdžavom kosom će se potruditi da je isprave. Prirodne brinete će provoditi sate u salonima pokušavajući da postanu plavuše.

Svako ima pravo da se izrazi kroz frizuru, boju ili stil po svom izboru, ali da li pravimo dobre finalne izbore? Ovo je posebno bitno kada je u pitanju odabir najboljih boja za tanku kosu.

Dok su oni sa tankom kosom bili uvereni da su ultra svetle boje jedine koje odgovaraju ovom tipu kose, mnogi se sa time neće složiti. Očuvanje boje je ključno za održavanje zdravog, punijeg izgleda vaše kose. Sve dok se koriste prave metode, nijanse iz svake porodice boja mogu se uzeti u obzir za tanku kosu.

U nastavku izdvajamo boje koje odgovaraju tankoj kosi i dajemo savete za stilizovanje kako biste na najbolji način iskoristili svoju boju.

Koje boje čine kosu tankom?

Umesto jednobojne probajte dimenzionalnu boju

Kada birate boju kose, prvo o čemu treba razmišljati je nivo održavanja koji možete da održite. Izbegavajte jednobojne boje ako niste u mogućnosti da posećujete svog frizera dovoljno često da bi izgledala sveže. Isprana ili izbledela boja skreće mnogo više pažnje na manje poželjne karakteristike tanke kose, tako da je višetonska boja koja ne skreće pažnju na posebno tanke delove dobar potez.

boje kose koje čine kosu tankomUmesto prikrivanja korena kose istaknite ih

Iako nijanse iz većine porodica boja mogu dobro da deluju na tankoj kosi sve dok se koriste prave metode, oštra linija između vaše boje i korena može biti diskutabilna. Dodavanje kontrasta u nijansama boja će dodati iluziju gustine, ali posavetujte se sa frizerom o dodavanju korena senke da biste stvorili dubinu u korenu ili više tonova za 3D efekat.

Umesto klasične boje posvetlite pramenove

Prelepa dimenzija u tanjoj kosi je must have. Dodavanjem više tonova i korišćenjem različitih tehnika, kosa može izgledati gušća i punija tako što ćete „prevariti oko“. Možete odabrati bilo koju boju i postići prelep izgled koji dodaje gustinu koja vam je potrebna vizuelno. Istaknuto uokvirivanje lica i tehnike farbanja kose kao što je balajaž su samo neke od opcija koje su pun pogodak.

Umesto zahtevne nijanse birajte onu laku za održavanje

Održavanje boje je od najveće važnosti ako imate tanku kosu. Najlakše boje su one koje daju prostora da vaša prirodna kosa malo izraste, a da nije tako primetna. Ovo je posebno važno za one sa tankom, prirodno plavom kosom koji odluče da budu tamnije ili crvene. Kako vaša prirodna boja počne da raste, vaši koreni će izgledati dramatično svetlije. Čak i ako ste bili samo nekoliko nijansi tamnije od vaše prirodne boje. Ako je vaša kosa već prirodno tanka i svetla, može izgledati ekstra tanko.

Umesto dramatično različite boje birajte boje prirodnog izgleda

Nijanse koje su suviše udaljene od vaše prirodne boje kose treba izbegavati osim ako ne možete da se posvetite rutini bojenja sa većim održavanjem. Održavajući je prirodno, smanjujete rizik da svetliji koren izgleda previše providan.

Nadamo se da smo vam bolje približili ovu temu.

Do neke naredne,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com