Saveti

Zašto je hijaluronska kiselina dobra za kosu

da li je hijaluronska kiselina dobra za kosu

Čudesni molekul. Infuzija za mlade. Životodavac. Hijaluronska kiselina dobija veliku popularnost u oblasti lepote, i sve je zasluženo. Ali šta je hijaluronska kiselina za kosu i koje su prednosti hijaluronske kiseline za kosu? Hajde da istražimo čuda ovog moćnog hidratatora i objasnimo zašto je on takav heroj u Kerastase kolekcijama za negu kose kao što su Blond Absolu za plavuše i Densifique za tanku kosu.

Šta je hijaluronska kiselina?

Otkrili su naučnici 1934. godine, hijaluronska kiselina je poseban molekul koji se prirodno nalazi u ljudskom telu, suštinski deo sistema podrške kože i kose. To je razlog zašto zdrava lica izgledaju puna i rosna, i jedan od sastojaka koji kosu čini mekom i blistavom.

Koje su prednosti hijaluronske kiseline za kosu?

U nezi kože, hijaluronska kiselina je omiljena zbog svoje sposobnosti da zamagli fine linije i ulepša ten. Ona koži daje svoj prepoznatljiv efekat punjenja, osvežavanja. U nezi kose, efekat je sličan — trenutna hidratacija, nega i sjaj. Neverovatno hranljiva, hijaluronska kiselina revitalizuje kosu tako što je snažno vlaži.

Mogu li da nanesem hijaluronsku kiselinu na kosu?

Serum za kosu koji se ne ispira, kao što je Cicaplasme (iz asortimana Blonde Absolu) je odličan način da dobijete intenzivne hidratantne prednosti hijaluronske kiseline. Još bolje, rutina za negu kose koja sadrži hijaluronsku kiselinu na svakom koraku će obezbediti maksimalnu sposobnost upijanja i efikasnost. Šampon i balzam formulisani sa hijaluronskom kiselinom će očistiti vašu kosu i kožu glave i obezbediti ozbiljnu vlagu od folikula do vrhova. Odmah ćete videti razliku.

Može li hijaluronska kiselina ojačati posvetljenu kosu?

Hijaluronska kiselina je korisna za bilo koji tip kose, ali zaista pomaže suvoj ili osetljivoj kosi. Što znači da je posebno dobar za plavu kosu. Hijaluronska kiselina vraća deo prirodne snage i vlage izgubljene tokom procesa beljenja i sprečava buduće lomljenje. Zato je to herojski sastojak Blond Absolu asortimana. Hijaluronska kiselina čini čuda za sve tipove plave kose. To znači da možete biti bilo koja plavuša koju želite i da i dalje imate meku, jaku kosu!

Da li je hijaluronska kiselina bezbedna?

Potpuno je bezbedno nanošenje hijaluronske kiseline na kosu. Molekul je već prirodno prisutan u telu, sintetisan od strane ćelija u spoljašnjim slojevima kože, a takođe i unutar vezivnog tkiva. Prostor između kolagenih i elastičnih vlakana čine vodeni proteini hijaluronske kiseline. Problem je u tome što se vremenom iscrpljuje, tako da je redovno dopunjavanje kose i vlasišta hijaluronskom kiselinom od suštinskog značaja da bi bili vitalni.

Uživajte u najboljoj nezi za vašu kosu sa Kerastase linijama, Blond Absolu i Densifique.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla