Saveti

Šminka i frizura za venčanje – kako je uklopiti?

šminka i frizura za venčanje

Poznato nam je da svadbeni look treba da podrazumeva savršen stajling. Pod tim mislimo na haljinu, šminku i frizuru. Dajemo vam nekoliko inspirativnih ideja kako da izgleda vaš makeup na dan venčanja i uz kakvu frizuru da ga kombinujete.

šminka i frizura za venčanje

1 / 2 / 3

Suptilni make up / crveni ruž / naglašene oči

Slika 1 – Suptilne oči i ružičasto rumenilo kao prirodan makeup look za frizuru u vidu niske punđe gde je kosa platinum nijanse.

Slika 2 – Crvene usne i maskara su dovoljni za frizure kao što su zaglađena kosa vezana u rep. Svi dobro znamo koliko je važno da na venčanju šminka bude postojana ceo dan, s toga birajte mat ruževe za usne. 

Slika 3 – Šminka koja naglašava oči sjajnom senkom za oči. Frizura – polu podignuta kosa blago razbarušena. Ukoliko imate tanju kosu blago natapitajte kosu na temenu i izgledaće bujnije.

šminka i frizura za venčanje

4/ 5 / 6

Soft Glam / blistav ten / mat ten

Slika 4 – Kosa izvijena tako da prati oblik lica poput onih frizura sa crvenog tepiha prati zlatna nijansa senke i ruž smeđe nijanse. Ovaj look bismo mogli da nazovemo “soft glam” pa ukoliko volite glamurozan izgled ovo je pravi izbor za vas. 

Slika 5 – Blistav ten i suptilno zadimljen pogled za frizure gde su talasi naglađeni a kosa sklonjena sa lica ukosnicama. Hajlajterom naglasite crte lica i postignite sjajni efekat. 

Slika 6 – Talastasta kosa pokupljena i upotpunjena rajfom prati šminka u vidu jednostavne maskare, mat tena, nežnog ruža i zelene senke za oči.

šminka i frizura za venčanje

7 / 8 / 9

Bronzani ten / prirodan look / metalic senka

Slika 7 – Duga kosa sa posvetljenim pramenovima i bronzani ten sa crvenom i žutom senkom na očima su naš favorit. Pravi letnji look koji nas podseća na “zalazak sunca” na očima i tu je neizbežan bronzer koji ističe ten.

Slika 8 – Za devojke koje ne vole jaku šminku – ujednačen ten i blago osenčene oči braon senkom. Kosa puštena ukrašena atraktivnim cvetnim vencem.

Slika 9 – Metalik senka na očima za one dame koje vole efektnu šminku. A tu su i neizbežni talasi jasno definisani koji su pravi izbor ukoliko se odlučite da nosite i veo.

Izaberite svoj savršen wedding look i zablistajte na svom venčanju.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com