Saveti

Šta mu tvoje “igranje” sa kosom i frizura poručuju

šta mu igranje sa kosom govori o tebi

Frizura koju nosimo baš kao i naš modni stil mnogo govori o nama. Da li ste znale da vaše “igranje” sa kosom i stilizacija kose šalje suprotnom polu određene signale?

šta ravna duga kosa govori o tebiRavna duga kosa

Za većinu muškaraca ne postoji ništa ženstvenije od duge kose. Duga kosa predstavlja simbol ženstvenosti. Ravna duga kosa najčešće ističe oštrinu i atraktivnost. Muškarce privlači takva frizura i smatraju je privlačnom. Žene sa ovakvom kosom emotivnije su i samosvesne.

Talasasta i kovrdžava kosa

Ono što je duga kosa u poređenju sa kratkom, to je kovrdžava u odnosu na ravnu kosu. Devojke sa kovrdžavom kosom smatraju se zabavnim. Isto tako, retko ćete videti kovrdžavu devojku da se poigrava sa svojom kosom, što je ipak automatski čini samouverenijom. Talasasta kosa koja je negovana i sjajna izgleda neodoljivo muškarcima. Muškarci vole nežne talase u kosi koji nisu učvršćeni lakom za kosu, kako bi mogli da provlače prste kroz nju.

Pletenica

Iako kosa koja je isprepletana u pletenicu stavlja crte lica u prvi plan muškarci je nešto ne smatraju lepom. Žene koje nose pletenice su avanturističkog duha i uvek su spremne da se takmiče.

Rep

Zalizani  visoki rep nose žene koje tačno znaju šta žele u svom životu. Kada bi muškarce pitali kako ocenjuju dame koje vežu kosu u rep većina će vam reći da smatraju da su one rezervisane i suzdržane. Međutim, postoji jedna varijanta konjskog repa koja im se dopada, reč je o opušteno vezanom repu koji odaje utisak da ste nežna dama.

šta punđa govori o tebiPunđa

Jedna od najmanje popularnih frizura po mišljenju muškaraca su visoke čvrsto utegnute punđe. Punđe odaju utisak preozbiljnosti. Muškarci vole “neuredne” nemarno vezane punđe na glavi sa pramenovima koji slobodno padaju, a punđu vole i zato što otkriva vrat i ramena. Udovoljite muškarcima i nemojte ih često nositi jer se oni “plaše” da vas pomiluju po kosi da ne bi pokvarili vašu frizuru.

Paž

Veliki broj muškaraca ne voli da vidi ovakvu frizuru. Muškarci smatraju da ona nije dovoljno ženstvena i privlačna. Mi im možemo poručiti da im dama sa ovakvom frizurom nikada neće kasniti na sastanak jer je veoma praktična i laka za održavanje. Kada pričamo o paž frizuri iz muškog ugla ona im takođe deluje staromodno.

Kratka kosa

Iako se dame sa kraćim frizurama smatraju donekle “preozbiljnim”, njih muškarci, zbog ranije ustanovljenih simbola ženske lepote, ipak percipira kao manje atraktivne. Međutim, mnogo je primera među poznatim ženama koje demantuju ovu teoriju, a i mi joj se pridružujemo. Kratka ravna kosa takođe muškarcima odaje da ste osoba koja je veoma pouzdana.

Negde je zaključak da što su jednostavnije frizure to su one privlačnije muškom polu. Jednostavna frizura je najmoćnije oružje zavođenja.

Osvrnućemo se na kratko i na to šta vaše “igranje” sa kosom poručuje tvom muškarcu.

Igranje sa pramenom kose

Nebrojani broj puta ti se sigurno desilo da svog partnera slušaš o čemu ti priča, ali se takođe u isto vreme nesvesno igraš pramenom svoje kose. Postoji objašnjenje šta tim svojim postupkom poručuješ svom muškarcu. Ti u tom trenutku pomno slušaš sve što ti partner govori i on je toga svestan, ali ti neće to reći.

Provlačenje prstiju kroz kosu

Dobro poznata stvar je ta da ćeš ovim provlačenjem prstiju kroz kosu lako uspeti da zavedeš muškog sagovornika. Njima je to najprostije rečeno veoma slatko i ostavlja ih bez daha.

Sklanjanje kose sa ramena

Zabacivanje kose je najsigurniji signal kojim ćeš mu poručiti da ti se on baš dopada. Jasno ćeš mu staviti do znanja da si otvorena za komunikaciju i da si zainteresovana za razgovor.

Stalno nameštanje šiški

Muškarci vole da vide na devojkama lagane šiške na stranu, koje nećete stalno nameštati. Ukoliko imate šiške to govori I da ste veoma senzualne. Šiške privlače pogled ka očima, tako da muškarac neće moći da izbegne vaše poglede. Bez obzira da li imate guste ili retke šiške, one govore da ste mistični, strastveni i radoznali.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com