Saveti

Povećajte volumen kose pomoću ovih jednostavnih trikova

volumen kose saveti

Danas vam dajemo par saveta kako da postignete volumen kose.

Šišanje

Šišanjem kose možete postići volumen. Kada se šišate nemojte tanjiti krajeve, nego ih šišajte ravno. Gornji sloj kose možete skratiti malo stepenasto, na taj način ćete postići volumen. Šiškama takođe možete postići volumen tako što ćete ih ošišati malo dublje, na taj način će izgledati gušće i sa više volumena.

Sušenje kose

Kosu možete sušti na dole da biste postigli volumen u korenu. Ako nemate vremena da zadirkujete svoje korenje, osušite vlažnu kosu naopako nakon što ste je očešljali. Ova tehnika sušenja suši kosu od vlasišta, dodajući joj volumen i sjaj.

Najbolji saveti za zaštitu fine kose dok je sušite:

  • Uvek koristite sprej za zaštitu od toplote
  • Koristite nižu toplotu (visoke temperature takođe podstiču vaše vlasište da proizvodi više sebuma)
  • Držite fen za kosu u pokretu i najmanje 7cm od vaše kose
  • Koristite lagani sprej kao završni korak u stilizovanju kose

kupka za volumen koseKupka za kosu

Pravi izbor proizvoda za negu kose je jedna od ključnih koraka u postizanju volumena. Naša preporuka je svakako kupka brenda Kerastase iz linije Volumifique. Kupka Volumifique je prva Kérastase kupka za tanku i ravnu kosu koja traži volumen i revitalizaciju. Mekana i lagana formula daje efekat zadebljanja vlasi obnavljajući ih i istovremeno povećavajući volumen kose. Ključni sastojci: Ampliflex sistem, celuloza u prahu, kationski polimeri i Intra-Cylane.

Korišćenje balzama

Da biste svom korenu dali najbolju moguću osnovu za volumen i izbegli opterećivanje kose, uverite se da balzam nanosite samo na svoju dužinu. Osim ako nemate izuzetno suvu kosu, vaš koren kose neće imati previše koristi od hidratantnih i zaglađujućih svojstava vašeg balzama jer će sebum koji proizvodi vaše vlasište pomoći da koren bude sjajan i hidratizovan.

Masaža skalpa

Zdravi folikuli kose sa dobrom cirkulacijom su ključni za poboljšanje fine kose. Masaža održava kožu glave, podstiče povećan protok krvi i može pomoći u povećanju rasta kose rastezanjem ćelija vaših folikula dlake. To je takođe odličan način da smanjite napetost mišića i poboljšate raspoloženje. Ako ste zabrinuti da će vam kosa izgledati masno nakon masaže vlasišta, uradite to dan pre pranja kose. Odvojite malo vremena za sebe i uživate u večernjoj masaži vlasišta je odličan način da poboljšate zdravlje vaše kose i da se opustite.

Nadamo se da će vam ovi naši saveti pomoći u postizanju volumena kose.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla