Saveti

Pitali ste nas: Zašto nadogradnja izaziva svrab i zatezanje?

https://www.instagram.com/p/B-4vEYhFABT/

Ako ste nedavno stavili ekstenzije za kosu i izgleda da ne možete da se rešite svraba i nelagodnosti na koži glave, ovo je tekst za vas. Ovde ćete pronaći sve razloge zašto vam nadogradnja izaziva svrab i zatezanje kože glave.

Iako je blagi svrab uobičajen simptom koji prijavljuju oni koji su nedavno dobili novi set ekstenzija za kosu, sve što je previše razdražljivo ili svrbi može učiniti iskustvo neverovatno neprijatnim i nelagodnim. Ovo su razlozi zašto nadogradnja izaziva zatezanje i svrab kože glave…

nadogradnja kose paolla salon belvilTehnike nadogradnje

Danas postoje mnoge tehnike nadogradnje, neke su dobre za kosu a neke nisu. Šta je to na šta treba da obratite pažnju ako nosite nadogradnju? Jako je važno da znate da ako imate tanku kosu ne možete nositi više od te količine kose na glavi. Tj. ako imate tanku kosu vi možete nositi 80-90 pramenova, ali ne i 200 pramenova. Pitate se zašto? Vaša kosa je tanka i ne možete je opteretiti sa mnogo nadograđene kose.

Postoje razne tehnike nadogradnje kose, sigurno ste do sada to već otkrili. Sve tehnike koje se kače na mali broj dlačica nisu dobre za vašu kosu. Ako imamo jedan pramen kose za nadogradnju sa keratinom određene debljine važno je da se ona kači na istu količinu vaše kose. Odnosno, koliko je debeo vaš pramen kose toliko treba da bude debeo pramen za nadogradnju.

Ako na mali broj vaših dlačica zakačimo deblji pramen kose koja je nadogradnja on će vući vašu kosu iz korena i vi ćete tada osetiti svrab i zatezanje i primetićete sitne crvene tačkice oko pramena. Kada imate taj osećaj i imate to crvenilo znači da nadogradnja vuče vašu kosu iz korena i on na taj način kida vašu kosu.

Drugi vid oštećenja jeste skidanje nadogradnje. Ako se u potpunosti ne skine keratin pri skidanju isto može doći do oštećenja kose. Nadogradnja kose može biti vaše i dobro, ali i loše iskustvo. Vodite računa kome prepuštate vašu kosu.

Osetljivost skalpa

U slučaju da imate osetljivo vlasište, vašem novom setu ekstenzija za kosu može biti potrebno malo duže da se prilagodi. To je zato što ekstenzije za kosu dodaju značajnu težinu vašem skalpu — najosnovniji set ekstenzija za kosu teži između 100 i 125 grama, što je prilično puno za glavu. Blagi svrab bi obično trebalo da traje nekoliko dana dok se vaše vlasište prilagodi promeni.

Alternativno, alergijske reakcije se takođe mogu javiti među onima koji nose nadogradnje, ali to ima više veze sa metodom koja se koristi nego sa tipom kose.

Neispravna nega

Preskakanje odgovarajuće rutine nege može dovesti do iritacije vlasišta i svraba. Na primer, ako ne isperete šampon sa spojeva kako treba, ostaci koji ostaju na koži glave mogu izazvati suvoću. U 90 procenata vremena, ovaj problem se javlja zbog toga što osoba koja nosi ekstenzije ne ispira kosu dovoljno dobro.

Čvrsto prianjanje

Ako i dalje osećate visok nivo nelagodnosti nekoliko dana nakon prvog postavljanja ekstenzija za kosu, velike su šanse da su postavljeni previše čvrsto i veoma blizu vlasišta, što stvara višak pritiska. Zato je važno kod koga odlazite na nadogradnju kose i kome poveravate svoju kosu.

Kakva su vaša iskustva sa nadogradnjom kose?

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla