Saveti

Pet načina da smanjiš oštećenje kose feniranjem

kako da smanjiš oštećenje kose fenom

Ako ste se oduvek pitali kako da sušite kosu fenom, a da je ne oštećujete, mi vam danas dajemo neke ključne korake koje treba da ispoštujete kako biste smanjili oštećenje kose feniranjem.

Prvo prosušite kosu peškirom

Ovim korakom ćete smanjiti vremensku upotrebu fena. Uklonite višak vode iz kose nakon pranja. Preporuka je da koristite staru majicu ili peškir od mikrovlakana. Tehnika je takođe bitna. Gnječenje i tapkanje kose neće oštetiti kutikulu kose kao što je trljanje.

Koristite zaštitu od toplote

Uvek koristite zaštitu od toplote. To je korak koji mnogi zaboravljaju. Da biste dobili najbolju toplotnu zaštitu za kosu, morate uzeti u obzir njen tip i teksturu. Ako vam je kosa fina ili se lako masti, odlučite se za lagani sprej. Ako vam je kosa deblja ili kovrdžava koristite nešto masnije i kremastije preparate.

Pažljivo raspetljajte

Pre sušenja uklonite sve čvorove i zapetljane pramenove koji su se formirali pre ili tokom pranja. Najbolja tehnika je da razmrsite kosu od krajeva ka vrhu glave. Ako počnete od korena, veća je verovatnoća da ćete izazvati lomljenje.

Grubo osušite pre stilizovanja

Čak i nakon sušenja peškirom, uvek je najbolje dati kosi priliku da se osuši na vazduhu pre nego što je osušite fenom. Feniranje kose koja je skoro suva manje je štetna. Ako ste u žurbi, prosušite je fenom tako da uključite toplotu na srednju postavku. Prosušite je tako dok se 70% ne osuši.

Držite distancu

Fen za kosu ne morate da stavljate direktno na kosu. Dobar savet je da fen držite dalje od dela kose koji sušite. Biće potrebno malo duže da se vaša kosa osuši, ali time se praktično ne može oštetiti.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com