Saveti

Greške kod pranja kose koje praviš

greške kod pranja kose

Možda je pravo vreme da preispitate svoj režim pranja kose i da li ste od onih koji prave neke od grešaka koje utiču na izgled vaše kose. Sasvim je moguće da ste stekli nekoliko loših navika koje deluju loše po vašu kosu, a da toga niste svesni. Izdvojili smo pet najčešćih načina kojima oštećujete svoju kosu i vlasište, ali i kako da se rešite tih loših navika.

greške kod pranja koseUpotreba pogrešnog šampona za vaš tip kose

Važno je da izaberete proizvode za negu kose koji će najbolje delovati na vašu kosu. Korišćenje pogrešnog šampona za vaš tip kose može prouzrokovati da tanka kosa postane masna kada koristite previše teške šampone i regeneratore poput onih koji su namenjeni za kovrdžavu i neukrotivu kosu. Izaberite idealan šampon za vašu kosu OVDE.

Zaboravljanje vlasišta

„Zdrava kosa počinje zdravim vlasištem“ – to je parola mnogih frizera. Ukoliko niste posvećeni nezi vlasišta to često može dovesti do pojedinih upala koja mogu izazvati velika oštećenja folikula i sličnih problema. Pokušajte da čistite skalp jednom nedeljno, pažeći da odvojite vreme za pranje i piling skalpa. Pogledajte koje pilinge mi imamo na našem online shopu OVDE.

Ne menjate šampon i regenerator

Naša kosa se menja kroz godišnja doba, sa godinama, pa čak i tokom meseca. Ako i dalje koristite isti šampon koji ste oduvek koristili, a primetili ste da vam kosa nije lepa kao ranije, to bi bio znak da treba da promenite preparate za negu kao što su šampon i regenerator. Predlažemo vam da iskoristite mogućnost besplatne dijagnostike kose kod nas u salonu i uverite se da li koristite dobre preparate.

Zanemarivanje poroznosti kose

Poroznost kose je sposobnost vaše kose da upije i zadrži vlagu. Ako je kosa oštećena, ona ima više otvora po sebi i samim tim joj je sposobnost upijanja vlage velika. Takvu kosu svrstavamo u visoko poroznu.  Što je kosa manje oštećena, njena mogućnost upijanja je manja, ali je veća mogućnost zadržavanja vlage. Takva je kosa nisko porozna i za nju važi pravilo da je uvek hidrirana i lepa. Slušajte svoju kosu, testirajte je na poroznost vode i uvodoljite njenim potrebama.

Upotreba šampona pred istek roka ili manjeg kvaliteta

Svi proizvodi imaju rok trajanja i nisu svi šamponi isti. Kada koristite šampon lošijeg kvaliteta ograničavate pravi potencijal vaše kose. Posavetujte se sa našim stručnim timom u salonu i neka vam oni preporuče idealan kvalitetan proizvod za vašu kosu.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com