Saveti

Nega suve kose tokom zime

nega suve kose tokom zime

Već nekoliko dana susreli smo se sa padom temperature i zahlađenjem. Naša kosa to takođe primećuje i žudi za adekvatnom negom. U nastavku teksta daćemo ti najbolje savete za negu suve kose tokom zime i kako da joj se posvetiš.

Zaštita tvoje kose je veoma važna tokom leta, ali i tokom zime. Važno je da svoju kosu zaštitiš od svih toplotni uređaja, ali i spoljašnjih uticaja. Pre nego to koristite fen, ili bilo koji toplotni uređaj – (presu ili figaru), ali i pre nego što izađete napolje tokom zime, jako je važno da stavite zaštitu od toplote i svih spoljašnjih uticaja.

nega suve kose tokom zimeU salonima možete naći mnogo termik zaštitnih proizvoda koji će zaštititi vašu kosu. Ne samo da će zaštititi kosu, nego će vaši krajevi biti puniji i jači. Vaša kosa se neće lomiti na krajevima i samim tim ćete sačuvati vašu dužinu. Termik proizvodi štite od toplote do 230 stepeni, omogućavaju lakše račešljavanje, daju kosi sjaj i štite vaše krajeve od lomljenja.

Dođite u naš salon i izaberite pravi termik proizvod za vašu kosu.

Hladno vreme i adekvatna nega kose

Kada je napolju hladno to oseća i vaša kosa. Baš kada je veliki pad temperature vašoj kosi je potrebno mnogo više hidratacije. Zato je bitno i od značaja da birate maske za kosu koje su za dodatnu hidrataciju kose.

Nikada ne preskačite regenerator tokom zime. Koristite gusti, kremasti regenerator koji sadrži prirodna ulja poput kokosovog, maslinovog, jojoba ulja i shea putera za duboku hidrataciju i ishranu.

Nikako nemojte kosu prati vrelom vodom

Izbegavajte korišćenje vrele vode, jer ona dodatno isušuje vlas. Vodite računa o adekvatno odabranom šamponu za vaš tip kose. Nakon šamponiranja obavezno nanesite masku za kosu koja ima hranljiva i obnavljajuća svojstva.  Masku nanesite na vlažnu ali oceđenu kosu i nakon što je isperete posle 15 minuta nanesite i regenerator. On će omekšati krutu dlaku, zatvoriti je i omogućiti vam lakše raščešljavanje kose.

Obavezno nosite kapu

Ukoliko ste isplanirali zimovanje ili odlazak na planinu nemojte zaboraviti da nosite kapu. Veoma je bitno da kosa ne bude izložena hladnoći i snegu.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla