Saveti

Najbolje frizure za pravougaono lice

frizure za pravougaono lice

Osobe sa pravougaonim licem trebalo bi da porade na „ublažavanju“  oštrih crta lica kao što su vilica i čelo tako što frizurom neće dodatnu učiniti da ono izgleda izduženo.

frizure za pravougaono licePa tako, meki slojeviti rez može istaći jagodice dok prikriva uglove lica. Međutim, trebalo bi da pazite prilikom izbora dužine kose. Izbegavajte frizure koje podrazumevaju predugu kosu koje mogu dodatno da izduže vaše lice.

Ako se odlučite za dugu kosu pokušajte da je stilizujete tako da učinite da izgleda bujnije, ali i da definišete talase ili lokne koje će dati na „horizontalnom volumenu“ i omekšati oštre uglove vašeg lica.

Ukoliko želite da istaknete crte lica, birajte romantične pletenice ili pak visoke punđe koje će ujedno dati i posebnu elegantnu notu.

frizure za pravougaono liceKada je reč o šiškama, preferirajte meke, zaobljene i šiške „zavese“ nasuprot onih odsečenih ravno i tupim rezom. Setite se kakve je nosila Brižit Bardo i nećete pogrešiti.

Ako nosite kosu u rep izbegavajte da izvlačite pramenove kose sa strane koji će napraviti „okvir“ oko vašeg lica. Ako imate pravougaoni oblik lica i prirodno kovrdžavu kosu vama odgovara bilo koja dužina, pa čak i onda duga jer kovrdže same po sebi daju na volumenu kose.

Cilj prilikom izbora frizure neka vam bude da ublažite oštre crte lica. Za vas su idealne frizure koje podrazumevaju dužinu malo iznad ramena. Talasi su pun pogodak za dugu kosu, a ako birate bob onda neka on bude nežan i slojevit.

Talasi puni volumena, i uopšte kovrdže su vaš najbolji izbor jer će ublažiti crte vašeg lica. Ukoliko pak ipak želite da naglasite ošte crte vašeg lica onda su za to idealne frizure poput boba i meki talasi.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com