Saveti

Najbolje frizure za izduženo lice

frizure za izduženo lice

Vaše lice je izduženo i želite da frizurom učinite da ono izgleda šire i uravnoteženo? Pronalaženje najbolje frizure i dužine koja će laskati vašem dugom licu zahtevaće da ispunite neke određene korake.

frizure za izduženo liceVašem obliku lica neophodne su tekstura i šiške. Ravno šišana kosa ne odgovara ovom tipu jer čini da lice izgleda još duže. Izbegavajte i dužinu kose do brade. Najbolji izbor su stepenaste frizure koje su pun pogodak. Vama takođe odlično pristaju piksi i bob frizure.

Savršena frizura na pogrešnom obliku lica može vas učiniti nezadovoljnim. Zato je pre svega neophodno da prvo utvrdite koji je vaš oblik lica.

Iako se ovalan oblik lica smatra najidealnijim (jer njemu gotovo sve frizure pristaju) i oblik izduženog lica daje nekoliko prednosti. Minimiziranje volumena na vrhu glave i izbegavanje prevelike dužine kose daće vašem licu na širini.

Ako imate veliko čelo, šiške za dugo lice pokrivaju dodatnu dužinu i zaista moguu laskati ženama sa gustom kosom. Na kraju, želećete da izbegavate rezove i stilove koji vašoj kosi dodaju visinu, jer će vam izdužiti celu dužinu glave.

Izaberite frizuru koja ne odgovara samo vašem duguljastom obliku lica, već i vašem stilu, ukusu i tipu kose.

frizure za izduženo liceDuža varijanta bob frizure na izduženom licu izgledaju neverovatno i suptilno. Još ukoliko je vaša kosa prirodno talasasta ili kovrdžava to je pun pogodak.

Takođe, lob frizura sa puno teksture može se lako stilizovati iz neobavezne u elegantnu frizuru.

Ako više volite dugu kosu onda je najbolja frizura za dugo lice slojeviti rez sa dugim šiškama. Šiške ovde igraju najbitniju ulogu kako bi se prikrilo čelo.

Ombre kolorizacija je jedna od favorita pripadnicama izduženog oblika lica. Raznovrsne mogućnosti se otvaraju kada je stilizacija kose u pitanju.

Koja je tvoja omiljena frizura ukoliko si vlasnica ovog oblika lica?

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com