Inspiracija

Poznate ličnosti sa bob frizurom

poznate ličnosti sa bob frizurom penelopa kruz

Postoji li frizura poznatija od bob frizure? Od pojavljivanja na filmskom platnu pa do modnih pisti, toliko puta smo bili oduševljeni njome. Od varijanti do visine jagodica pa do brade ili nešto duža varijanta (lob frizura). Ova frizura zaista predstavlja jednu od najpopularnijih koja je i ove godine bila hit.

Ličnosti sa bob frizurom

Kada kažemo “bob frizura” na pamet nam pada glumica Gvinet Paltrou u filmu “The Royal Tenenbaums” iz 2001. godine ili pak Uma Turman u “Pulp Fiction”. Kada su nešto starije godine u pitanju tu je glumica Nensi Kvan koja je zahvaljujući Vitalu Sasunu 1963. bila jedna od onih koja je nosila čuveni “geometrijski bob”. Ne možemo a da ne pomenemo i bezveremensku frizuru Džeki Kenedi koja je svoju urednu frizuru znala da ušuška ispod šešira.

poznate ličnosti sa bob frizuromPopularizovan u početku od strane holivudskih zvezda nemih filmova ranih dvadesetih tupi bob je brzo postao sinonim za pobunu. Džozefina Bejker je nosila svoj uglađeni bob, Klara Bou je svoju bob frizuru stilizovala sa bujnim loknama, a bob Luiz Bruks je bio inspiracija za mnoge glumice koje su u filmovima nosile njenu imitaciju.

Već tokom šezdesetih nastupaju uredni stilovi šišanja bob frizura koje su nosile Meri Kvant i Din Mjur, dok je razbarušenu varijantu nonšalantno nosila Debi Hari koja je definisala ovu frizuru tokom sedamdesetih i osamdesetih godina.

poznate ličnosti sa bob frizuromNakon toga, gotove sve velike zvezde su imale svoj bob momenat. Od Rijane do Bijonse, eksperimentisalo se sa dramatičnim stilom, a nekoliko rezova izazvalo je toliko pađnje poput frizure Viktorije Bekam. Kada je 2006. godine kosu stilizovala uglastim bobom koji je nazval „Posh Spice bob“ to je bila prava senzacija.

Čak i danas, popularnost boba ne prestaje. Sve varijante se nose, od francuskog boba, opuštenih stilizacija, dužeg boba koji još nazivamo lob frizurom.

Da li ste i vi ponosna vlasnica bob frizure?

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com