Saveti

Kako nositi šiške

kako nositi šiške

Bilo da su uglađene, dugačke, „neuredne“ – dobro stilizovane šiške su uvek odličan način da osvežite svoju frizuru. Mnogo je načina stilizacije, dužina i oblika, a na vama je da izaberete onaj koji će odgovarati vašoj frizuri.

kako nositi šiškeŠiške u duhu sedamdesetih

One su sjajan način da na graciozan način ponesete kako kraće tako i one nešto duže. Ukoliko nemate vremena za njihovu stilizaciju, kosu razdelite po sredini i šiške neka padaju sa obe strane.

Šiške u obliku velikog slova “V”

One su tanka linija između glamuroznog i „oštrog“ stila. Odlične su za one hrabre dame koje vole kraće šike, tzv. „mikro“ šiške.

Asimetrične šiške

Savršene za odvažne i neodlučne dame. Šiške koje su prebačene na jednu stranu stvaraju odvažan i moderan način stilizacije. Oblikovaćete ih veoma lako ako volite bočni razdeljak.

“Micro” ili “baby” šiške

Poznate i kao „baby bangs“, ove kratke šiške mogu biti oštre ili stepenaste, ali obično se svi opredeljuju za oštar rez jer tako izgledaju gušće.

Guste šiške

Guste tupo sečene, ali često zaobljene po ivicama – ove šiške su super elegantne i veoma atraktivne. Pomoći će vam da postignete samouveren izgled. Odlično pristaju damama koje imaju gustu kosu.

Shaggy bangs

„Čupave“ šiške daju teksturu kosi. Obično su to šiške koje padaju pomalo preko očiju i veoma su zavodljive. Za njih je karakteristično kao i za shaggy frizuru da je akcenat na stepenovanju pramenova. Smatra se da je frizuru pod ovim nazivom stvorio berberin Pol Mekgregor.

Bočne šiške

Šiške sa strane su broj jedan u stilizaciji kada nemate mnogo vremena za to. Bilo da su ravne, talastaste, uvijene uvek su u trendu.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com