Saveti

Kratke frizure za žene starije od 50 godina

frizure za žene starije od 50 godina

Žene starije od 50 godina mogu da prave širok spektar šik frizura, što ikone poput Hale Beri, Anđele Baset i Helen Miren dokazuju . Bez obzira da li više volite duge talase, kratku ksou, vaše pedesete godine su odlično vreme da se zabavite sa svojom kosom. Bez obzira da li je vaša kosa talasasta, gruba, kovrdžava, fina ili ravna, postoji kratka frizura za vas. Kratke frizure ne zahtevaju mnogo održavanja i mogu biti prilagođene za svaku ženu, bez obzira na njen oblik lica ili teksturu i gustinu kose. Skraćivanje kose može biti oslobađajuće, a pravi rez može upotpuniti karakteristike koje želite da naglasite.

Ukoliko vam ponestaje inspiracije za novu modernu frizuru koja će vam pristajati, ovo su kratke frizure za dame koje pripadaju grupi od 50+ godina.

frizure za žene starije od 50 godinaSlatki talasi

Savršeni talasi na kosi srednje dužine su nepogrešiv izbor. Na atraktivnoj plavoj nijansi kose izgledaće veličanstveno. Kod ove frizure dozvoljene su i čuvene “zavesa šiške” koje daju poseban pečat.

Pixie cut

Ukoliko volite kratke frizure samo se ugledajte na glumicu Hali Beri koja odlično nosi ovu smelu, “neurednu” piksi frizuru. Glumica je u toku svoje karijete imala dosta varijacija ove frizure, pa smo tako sigurni da će vam neka od njih inspirisati za vaš novi izgled.

Bob

Jedna od elegantnijih stilova jeste bob frizura. Već godinama unazad ova frizura je moderna i u trendu. Sa bob frizurom nema greške, bilo da ste u mladim dvadesetim bilo da ste dama u zrelijim godinama. Izaberite idealnu dužinu bob frizura za sebe.

frizure za žene starije od 50 godinaLob

Duža bob frizura sa pomalo “messy” stilizacijom odlična je za nešto elegantnije prilike kada želite da zablistate.

Lokne

Ako i nemate prirodno kovrdžavu kosu na ovako kratkim frizurama uvijena kosa izgleda zaista fenomenalno.

Stepenasto šišanje

Kratka frizura ošišana stepenasto sa bočnim razdeljkom za one dame kojima je prirodno ravna kosa.

 

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com